Regija
ČEKA SE RJEŠENJE VISOKOG TRGOVAČKOG SUDA

Žalba na stečaj koči zakup i prodaju
poslovnih prostora Pan Trgoprometa
Objavljeno 28. svibnja, 2015.

ĐAKOVO – Stečaj Pan Trgoprometa još uvijek je u fazi iščekivanja rješenja Visokog trgovačkog suda (VTS) u Zagrebu na žalbu koju je u veljači na otvaranje stečaja podnio vlasnik te propale tvrtke Marinko Mikulić. Stečajni postupak otvoren je 26. siječnja, kada su počele pravne posljedice, no, iako je ispitno-izvještajno ročište bilo sazvano za 19. ožujka, zbog čekanja rješenja VTS-a, ono još nije određeno jer rješenje o otvaranju stečaja nije pravomoćno. U trenutku otvaranja tvrtka je imala devetero radnika, za koje stečajni upravitelj Tihomir Zec kaže da im nisu otkazani ugovori o radu.

– Radnici rade na poslovima održavanja i čuvanja objekata, a jedna radnica u računovodstvu - kaže Zec. Za razliku od Pan Trgovine - prve đakovačke Mikulićeve tvrtke koja je završila u stečaju, a koja od imovine ima amo – 274.000 litara voćnih rakija, Pan Trgopromet obiluje imovinom, brojnim nekretninama, poslovnim prostorima na najatraktivnijim lokacijama u gradu, po okolnim selima i drugdje. Stečajni upravitelj Zec kaže da interes za njih postoji, i to kroz zakup, ali i prodaju, s tim što je dio poslovnih prostora otprije u zakupu trgovačke kuće Boso. No realizaciju davanja lokala u zakup, odnosno prodaju, koči žalba.

- Čekamo očitovanje VTS-a na žalbu i to nas koči za davanje u zakup jer potencijalnih zakupoprimaca ima, kao i zainteresiranih za kupnju poslovnih prostora, no ni prodaja ne može početi dok se ne održi ispitno i izvještajno ročište - kaže Zec. Na upit za koje je poslovne prostore iskazan interes za kupnju, Zec kaže kako je riječ o prostorima u kojima djeluju Erste i OTP banka. Riječ je o bivšim Panovim prodavaonicama Moda, odnosno Tkanina, u samom centru grada.

Dosad je prijavljenih radničkih tražbina, tražbina prvog višeg isplatnog reda, 1,965.697 kuna, a prijavljene tražbine drugog višeg isplatnog reda su 117,7 milijuna kuna. To su ostali vjerovnici, poput dobavljača, povezanih društava, države i drugi. No prijavljene tražbine treba ispitati i dio njih vjerojatno će, kaže Zec, biti osporen. Pod terminom “povezana društva” misli se na Mikulićevu Pan – papirnu industriju, tvornicu kartona i kartonske ambalaže d.o.o. Zagreb. U međuvremenu je Hypo banka obavijestila o svom razlučnom pravu od 393 milijuna kuna na nekretnine stečajnog dužnika, što znači da su one opterećene u korist te banke.S.Župan

1,9

milijuna kuna potražuju radnici

Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

Najčitanije iz rubrike