Ekonomija
HRVATSKA IM ODSKOČNA DASKA ZA EU

EPL Diamond Grupa - najveći trgovac dijamantima ulazi na hrvatsko tržište
Objavljeno 28. svibnja, 2015.

EPL Diamond Grupa, jedan od najvećih svjetskih proizvođača i trgovaca dijamantima, ostvarila je svoj ulazak na hrvatsko tržište otvaranjem prve draguljarnice „EPL Yakutian Diamonds" u Centru Cvjetni u Zagrebu.

“EPL Diamond“ međunarodno je poznati brend koji kupcima nudi idealno rezane, najčišće jakutske dijamante i jamči autentičnost i besprijekorne proporcije. Uz draguljarnice u Rusiji i Kazahstanu, zagrebačka draguljarnica je 49. prodajno mjesto ovog renomiranog proizvođača dijamanata. EPL Diamond Grupa ruska je kompanija koja proizvodi i prodaje dijamante i dijamantni nakit za široki raspon kupaca. Cijene počinju na razini od 800 kuna, a mogu dosezati i višestruko više vrijednosti, ako je riječ o unikatnom nakitu. Kvaliteta osnovne sirovine – dijamanta, njegove obrade i izrade konačnog proizvoda, na najvišoj je razini, bez obzira na veličinu ili kompleksnost nakita. Tvrtka je u 2014. godini povećala prodaju nakita za 20 posto u odnosu na godinu prije, te je u prva tri kvartala 2014. ostvarila prihode od prodaje u vrijednosti više od 32 milijuna eura. U istom razdoblju proizvodnja je rasla za 15 posto, s prihodima većim od 17 milijuna eura. U povodu ulaska na hrvatsko tržište, vlasnik EPL Diamond Grupe, Petr Fedorov, izjavio je: "Otvaranje zagrebačke draguljarnice naš je prvi iskorak prema hrvatskom tržištu, na koje planiramo prebaciti dio proizvodnje koja bi trebala pokrivati čitavu mrežu EPL Diamond draguljarnica u Europskoj uniji. Uz potporu predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Moskvi, ostvarili smo početne kontakte s hrvatskim partnerima te razmatramo najbolje mogućnosti po ovom pitanju. Također, u svojim planovima za Hrvatsku imamo otvaranje draguljarnica u nekim turističkim središtima na jadranskoj obali. Početni kontakti u tom smjeru već su započeli, a izgledno je da se realiziraju za turističku sezonu 2016." Nakon Hrvatske, EPL Diamond Grupa planira daljnje širenje na tržište Europske unije, gdje će otvoriti 30 do 40 draguljarnica u sljedećih tri do pet godina.(Z.R.)

EPL je članica Burze dijamanata

EPL Diamond Grupu osnovao je 1994. Petr Fedorov, u Republici Sakha (Yakutia), u Rusiji, kao eksperimentalni proizvodni laboratorij za obradu dijamanata. Nakon brzog razvoja popraćenog brojnim priznanjima, 2006. godine EPL Diamond Grupa pokreće vlastitu proizvodnju nakita i lanac draguljarnica pod brendom „EPL Yakutian Diamonds“. EPL Diamond Grupa djeluje i kroz trgovinu obrađenim dijamantima, te je članica Burze dijamanata u Antwerpenu, Šangaju i Tel Avivu, a ima urede i u San Franciscu, a dugoročni je i klijent tvrtke „Alrosa“, najveće svjetske grupe rudnika dijamanata, te je član programa „Alrosa Alliance“.

Uz draguljarnice u Rusiji i Kazahstanu, zagrebačka draguljarnica je 49. prodajno mjesto ovog proizvođača dijamanata

800 kuna

najniža je cijena dijamanata u zagrebačkoj draguljarnici

20 %

povećala je tvrtka EPL Diamond prodaju 2014. u odnosu na godinu ranije

Možda ste propustili...

VEĆINA WEB-STRANICA NAJVEĆIH HRVATSKIH KOMPANIJA ENERGETSKI JE NEODRŽIVA

Internet je četvrti najveći zagađivač okoliša u svijetu

POKRENUTI STVARNU AKCIJU U BORBI PROTIV KLIMATSKE KRIZE

Zagađenje plastikom nalazi se svagdje oko nas

Najčitanije iz rubrike