Osijek
JEDINSTVENA PONUDA CAFE-BARA SMILE

Osječani se svidjelo druženje uz kavu i društvene igre u kafiću Smile
Objavljeno 27. svibnja, 2015.

Ne želeći otvoriti samo još jedan cafe-bar koji osim kave i pića ne nudi ništa drugo, mladi Osječani Ivan Glavaš i Božo Kovačević krenuli su od ideje otvaranja dnevnog boravka, pa danas, gotovo godinu dana od otvaranja, mogu reći da se cafe-bar Smile u ulici Hrvatske Republike nametnuo kao jedno od omiljenih odredišta svih onih koji se žele odmoriti od Facebooka i interneta te družiti na starinski način.

- Osim što smo “dog friendly” kafić, imamo i knjiški kutak. To znači da svatko tko ima višak knjiga može doći i donijeti svoje knjige. Gosti potom mogu uz kavu izabrati nešto od ponuđenog i staviti i oznaku na mjesto na kojem su stali s čitanjem te sutra na kavi nastaviti čitati svoju knjigu. Također, povezali smo se s udrugom Klub Titan Atlas, s kojom smo u našem kafiću pokrenuli druženje uz “board game” ili igre na ploči. To znači da ovamo može doći i zabaviti se svatko tko je umoran od interneta i želi se odmoriti i zabaviti na način kako se to radilo prije interneta. Mi smo se iznenadili koliko ljudi to vole, pa nam dolaze cijele obitelji i društva, koji ovdje igraju cijela poslijepodneva, posebice subotom i nedjeljom - priča Ivan.

Mladi suvlasnici željeli su da njihov kafić postane nešto poput kultnog “Kafića uzdravlje” iz poznate serije, a kažu kako i danas svatko tko ovamo dođe može naći nekog poznatog ili se pridružiti nekoj od ekipa u igri, pa vjeruju kako su uspjeli u svojem naumu. N. Z. Eberhard

Na druženje uz društvene igre danas dolaze cijele obitelji, a posebna je gužva subotom i nedjeljom poslijepodne

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike