Osijek
PROJEKT EKONOMSKOG FAKULTETA I FS PUMP

Ekonomisti sportaši trčali na 100 metara i odigrali turnir u malom nogometu
Objavljeno 27. svibnja, 2015.
Osnovni je cilj ove akcije je promoviranje zdravlja

Studenti treće godine Ekonomskog fakulteta jučer su studentske klupe i boravak u zatvorenom prostoru zamijenili izvrsnim treningom na Srednjoškolskom igralištu.

U suradnji s Fitness centrom Pump i uz profesoricu Đulu Borozan odradili su dvosatni trening te za svoj uspjeh bili i nagrađeni. Riječ je, kako nam je objasnila Daliborka Skakić, suvlasnica Pumpa, o projektu promicanja sporta i zdravlja koji je odradila trenerica Vedrana Šibalić.

- Dugo se bavim body buildingom i svakodnevnim vježbanjem i mogu reći da sam više nego zadovoljna postignutim rezultatima ovih studenata. Studentice su pokazale odličnu aktivnost na 45-minutnom treningu i imale su priliku vidjeti kako izgleda grupni trening pod stručnim vodstvom. Potom je održano testiranje brzine trčanja na stotinu metara. Studenti su pak odigrali malonogometnu utakmicu i također smo ih testirali u brzini te najbolje plasiranima dodijelili nagrade - diplome, medalje i besplatnu članarinu u FC Pump - objasnila je Skakić, dodavši da je prvotni cilj bio promoviranje zdravlja i, kako kaže, odmak od televizije i računala.

Taj zanimljiiv projekt, koji bi, kaže, mogao zaživjeti i s drugim fakultetima, ekonomisti su odmah prihvatili, a njih 30-ak jučer je tako odmjerilo svoju snagu i izdržljivost. Prohladno vrijeme ni one koji inače svakodnevno ne treniraju nije spriječilo u namjeri da se bar nakratko okrenu zdravom načinu života, što će, vjerujemo, trajno prihvatiti.

Marija MIHELIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike