Osijek
KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA VIJEĆA GRADSKE ČETVRTI JUG 2

Novi predsjednik vijeća je HNS-ov Bosiljko Zdilar
Objavljeno 26. svibnja, 2015.

Bosiljko Zdilar, nositelj koalicijske liste HNS - Liberalni demokrati na izborima za vijeće Gradske četvrti Jug 2 održanima 10. svibnja, novi je predsjednik te četvrti. Odlučeno je to na sinoć održanoj konstituirajućoj sjednici te četvrti, a usku pobjedu Zdilar je odnio ispred Miljenka Kolobarića (HDSSB), također predloženog za predsjednika. Podsjetimo, izbori održani u prosincu ponovljeni su radi nemogućnosti konstituiranja Vijeća, a dodajmo da je ovom sazivu trebalo samo desetak minuta za tajno glasovanje i odabir novog predsjednika. Inače, četiri mjesta u Vijeću pripalo je koaliciji HDSSB-HSP-ASBU, a po tri su dobili vijećnici HDZ-Desno-HSS-BUZ i HNS-Liberalni demokrati. Jedan glas dobila je koalicija SU-SDP-HSU.

- Zahvaljujem dosadašnjem predsjedniku Hrvoju Žabaroviću koji je ovu četvrt jako dobro vodio u prethodnom mandatu. Četvrt je napredovala i naglašavam da trebamo još više zajednički raditi - rekao je Zdilar.

Dosadašnji predsjednik Žabarović (HDSSB) tajnim je glasovanjem ovaj put izabran za potpredsjednika Vijeća i to s jednim glasom više ispred Davora Mikulića, nositelja koalicijske liste HDZ-Desno-HSS-BUZ. Žabarović je istaknuo kako je siguran da će novoizabrani vijećnici nastaviti dobro voditi četvrt i naglasio potrebu bavljenja prioritetima.

- Stranačke zastave trebamo staviti u kut i okrenuti se poslu - dodao je Žabarović koji je, podsjetimo, i prije konstituiranja sjednice napisao program obilježavanja Dana GČ Jug 2, 30. svibnja. Kako je do proslave ostalo samo tri dana, odlučeno je da će danas (srijeda) biti održana sjednica na kojoj će se odrediti program proslave. Sjednica je zakazana za 18 sati. M. Mihelić

Usku pobjedu Zdilar je odnio ispred Miljenka Kolobarića

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike