Novosti
ĐAKOVČANINU ŽIVOT SPASIO NOVI PROJEKT MINISTARSTVA ZDRAVLJA

Blažević: Sve je išlo brzo, operiran sam mjesec dana nakon dijagnoze
Objavljeno 27. svibnja, 2015.
Kroz Program Plus, obrađeno je ukupno 70.342 pacijenta s liste čekanja

Vezani članci

PACIJENTI SU OCJENJIVALI LIJEČNIKE U BOLNICAMA

Među 10 najboljih liječnika nitko iz Slavonije i Baranje

Kroz Program Plus s jučerašnjim danom obrađeno je ukupno 70.342 pacijenata s liste čekanja.

Najviše je pacijenata u dodatnim terminima zbrinuto u KBC-u Rijeka, i to 7529 pacijenata, slijede KB Zagreb sa 7280 pacijenata, KB Sveti Duh s 5841, OB Pula s 5454, KB Dubrava s 4127 te KBC Split, u kojem je dosad obrađeno ukupno 3848 pacijenata. U osječkom KBC-u s jučerašnjim danom ukupno je obrađeno 3067 pacijenata, a među prvima koji su ušli u ovaj program bio je umirovljeni Đakovčanin Romeo Blažević (65).

- Bolest mi je dijagnosticirana početkom travnja ove godine. Pio sam početkom godine nekakve antibiotike zbog prehlade, pa se pojavila i nekakva bakterija, vadio sam krv, davao na analizu stolicu... Tada se ustanovilo da imam nevidljive krvi u stolici. Moram naglasiti kako su svi ti postupci išli izuzetno brzo. Moja obiteljska liječnica u Đakovu je, s obzirom na to da sam prešao 60 godinu, predložila kolonoskopiju i gastroskopiju. Početkom travnja se na kolonoskopiji ustanovilo da imam na debelom crijevu nešto zloćudno. Slijedio je postupak - kaže Blažević.

Dodaje kako se odmah prijavio s potrebnim uputnicama. Dijagnoza je postavljena početkom travnja, a on je već sredinom tog mjeseca operiran. Sve moguće pretrage napravio je u Đakovu i u Osijeku. “Primljen sam u četvrtak, operacija je bila u petak, a ja sam već za tjedan dana bio otpušten iz bolnice”, kaže Blažević.

Nema dovoljno pozitivnih riječi kojima bi pohvalio liječnički tim, odnosno kompletno osoblje u bolnici.

- Ne znam kako je na drugim odjelima, ali na gastroenterologiji i kirurgiji gdje sam bio ne mogu pronaći primjedbu. Znate kako je, ljudi su čudni, puno nas je, malo smo nervozni. Međutim, svi su vrlo profesionalni i ljubazni. Jedini je problem, no on nije ni moj, ni problem osoblja, nedostatak prostora. Jako je skučeno, a pacijenata je puno - dodaje Blažević.

Kaže kako je operiran 25. travnja, oporavak teče dobro, a kontrole su u redu.

Maja MUŠKIĆ
MLADI STRUČNI LIJEČNICI

“Na odjelu gdje sam ležao imao sam priliku vidjeti da se svaki dan rade operacije, neprestano, i nikom nije teško. Nitko od liječnika nije 'napuhan', vrlo su ljubazni, smireni. Znate kakvi smo mi pacijenti – jedan bi išao iz bolnice, drugi ne bi, svatko ima svoje prohtjeve, ali oni to vrlo smireno saslušaju i donesu najbolju odluku. U mjesec dana bio sam pregledan, ustanovljena mi je dijagnoza, operiran sam i sada sam kod kuće. Sve su to mladi ljudi, stručni liječnici. Svima im zahvaljujem”, kaže Blažević s osmijehom se prisjećajući svoje vedre i optimistične liječnice dr. Andree Oršulić i ekipe dr. Gorana Kondže.

Najčitanije iz rubrike