Regija
PEDESETE VINKOVAČKE JESENI OD 11. DO 20. RUJNA

Ove godine slogan “Ispod golemoga neba”
Objavljeno 27. svibnja, 2015.

VINKOVCI - Ovogodišnje jubilarne 50. Vinkovačke jeseni održat će se od 11. do 20. rujna, pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, a organizaciju potpisuje Zajednica kulturno-umjetničkih društava i Grad Vinkovci, uz potporu gradske tvrtke Promo Cibalae, rečeno je na konferenciji za novinare.

- Vinkovačke jeseni prerasle su u manifestaciju koja ujedinjuje hrvatski narod, posebice na području tradicijske kulture. Jeseni su zaštitni znak ne samo Vinkovaca, nego i Vukovarsko-srijemske županije, to je manifestacija koju svake godine moramo obogaćivati i osvježavati da bi bila što interesantnija našim gostima - istaknuo je gradonačelnik Mladen Karlić, predsjednik Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni.

Tajnik ZKUD-a Stjepan Đurković ovom je prigodom rekao: “Ove godine od 11. do 16. rujna održat će se Folklorne večeri, gdje se očekuje nastup oko 60 folklornih skupina. Dječje jeseni održat će se 12. i 13. rujna, a nastupit će 15 folklornih skupina na smotri folklora (12. rujna), dok se na mimohodu 13. rujna očekuje 60-ak dječjih skupina. Svečanost otvorenja je 18. rujna na Trgu bana Josipa Šokčevića, a isti dan su i ''Šokački divani''. Državna smotra folklora je 19. i 20. rujna, dok je svečani mimohod i revija konjskih zaprega 20. rujna. Očekuje se 70 folklornih skupina iz Hrvatske i dijaspore.”

Ove godine imat ćemo Slavonski sokak i Urbane jeseni na Trgu dr. Franje Tuđmana i Trgu Vinkovačkih jeseni, o čemu je više rekla Mirjam Jukić, u ime tvrtke Promo Cibalae:

“Kad govorimo o sadržaju Slavonskog sokaka on će imati Ulicu restorana, Ulicu sedam čula, Ulicu rukotvorina, te Trg zabave, na kojem će biti glavni šator u kojem će se odvijati koncerti i popratne manifestacije. Novost ovogodišnjih jeseni jesu i Urbane jeseni, gdje ćemo imati Hip-hop na Orionu i party elektronske glazbe.”

Svečanost otvaranja je pod sloganom "Ispod golemoga neba", prema naslovu knjige Vlade Andrilovića, a autorica svečanog otvorenja je Ana Cvenić.M.Kokaj

Možda ste propustili...

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

Najčitanije iz rubrike