Osijek
OŽIVLJAVANJE OMILJENE LJETNE MANIFESTACIJE

Prva ovogodišnja Osječka ljetna noć - 26. lipnja
Objavljeno 27. svibnja, 2015.

Možda je još malo rano, ali zabilježite si u kalendaru datum 26. lipnja. To je posljednji petak u lipnju i datum prve od tri Osječke ljetne noći.

Nakon neredovitog održavanja marketinška agencija Osijek danas uzela si je u zadatak ponovno pokrenuti te zanimljive ljetne manifestacije, koje su posljednjeg petka u lipnju, srpnju i kolovozu. Namjera je raznovrsnim programom, akcijama i događajima privući građane u središte grada.

- Organizacijske pripreme teku dobro, 80 posto stvari je dogovoreno - kaže Željko Pavković u ime inicijalnog organizacijskog tima. Jasno je kako ova manifestacija neće moći proći bez uključivanja Turističke zajednice Osijek, Grada, a ozbiljno se računa na angažman Udruženja obrtnika Osijek i Hrvatsku gospodarsku komoru - Županijsku komoru Osijek.

- Ovaj put bismo u ovu priču uključili i one dijelove gradskog središta koji do sada nisu bili aktivirani, prije svega novi dio šetnice u dijelu kod kompe - kaže naš sugovornik. Recept je prokušan - s domaćim osječkim snagama i nizom glazbenih nastupa, gastroponudom, dječjim zabavama i svime ostalim za bolje raspoloženje posjetitelja. U cijelu priču, naravno, očekuje se uključivanje ugostitelja, koji bi u svojim lokalima imali mini glazbene programe, restorani bi se uključili s prigodnom cijenama menija, prodavaonice u centru s prigodnim popustima...

- Ideja nam nije da to prije svega bude koncertna manifestacija s raznim popularnim zvijezdama, koje su preskupe, nego da se razvija osječka scena i daje potpora nastupu osječkih bendova, umjetnika i udruga - kaže Pavković. U tom smjeru polako se kreira program prve Osječke ljetne noći - 26. lipnja. D. Kuštro

NEKAD I DO 30.000 GOSTIJU

Osječke ljetne noći započele su 2001. godine na inicijativu TZ Osijek i Udruženja obrtnika s idejom angažiranja prije svega “osječkih snaga” s ponekim gostom iz regije i okolice. S vremenom su bile sve prihvaćenije kao jedna od značajnijih manifestacija u Osijeku, pa i šire. U “zlatnim godinama” broj posjetitelja penjao se i do 30.000 Osječana i njihovih zadovoljnih gostiju.

Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike