Sport
EPILOG PREMLAĆIVANJA MLADOG SUCA

Dvojici igrača Rekorda doživotna zabrana igranja nogometa
Objavljeno 25. svibnja, 2015.

ĐAKOVO - Zgrožena javnost i posebice voditelji natjecanja Druge osječko-baranjske nogometne lige skupina “Đakovo” nakon brutalnog premlaćivanja mladog suca na utakmici 23. kola, igranoj u Kondriću, brzo su donijeli pravorijek, odnosno disciplinske mjere. Primjerene zbivanjima u 78. minuti toga susreta, pri rezultatu 1:0 u korist gostujućeg Ratara iz Piškorevaca, kada su na suca Tomislava Petera iz Viškovaca nasrnuli igrači domaćeg Rekorda i nanijeli ozljede tome 19-godišnjaku koji je liječničku pomoć potražio u đakovačkoj bolnici. Disciplinski sudac natjecanja Jozo Bešlić isključio je doživotno iz nogometne organizacije igrače Rekorda Ivicu i Tihomira Horvata, a domaći klub kaznio s 3000 kuna i jednom utakmicom zabrane igranja na svom igralištu u Kondriću. Povjerenik natjecanja Stjepan Ljubej, očekivano, registrirao je susret 3:0 (p.f.) u korist Ratara iz Piškorevaca. Inače, nakon što je utakmica prekinuta, mladog je suca njegov otac odvezao na Hitnu pomoć u Đakovo, gdje mu je ukazana pomoć, a potom je prevezen na Odjel traumatologije u KBC Osijek, gdje su mu obavljena snimanja. Povjerenik Ljubej nakon susreta rekao je kako je organizator poduzeo radnje da ne dođe i do još težeg incidenta. U Nogometnom središtu Đakovo, inače posebnu pozornost daju izobrazbi nogometnih sudaca. Trenutačno ih ima čak 18, većinom još srednjoškolaca, koji obično na svoj sudački put kreću od najnižih liga. (D.L.)

NK REKORD:

Suce smo zaštitili i mirno su napustili igralište

Iz Nogometnog kluba Rekord iz Kontrića, gdje se i dogodio incident, tjedan dana poslije incidenta poslali su nam dopunsko izvješće koje su ranije poslali i Nogometnom središtu u Đakovu. U dopisu što ga potpisuje direktor Kluba Željko Igalac reagiraju i na, kako tvrde, neke neistinite izjave u novinama.

- Problemi i nervoza na utakmici je počela početkom drugog poluvremena, kad glavni sudac Tomislav Peter nije dosudio očigledan prekršaj gostujućeg igrača u napadu, a iz kojeg je postignut pogodak za goste. Nakon toga je bilo još par prekršaja (iste težine) koje nije svirao, da bi u 77. minuti utakmice gostujući igrač napravio evidentan prekršaj nad našim igračem na oko 17 metara od svog gola, koji nije sudac svirao. U tom trenutku domaći igrač Ivica Horvat je vikao na suca, koji mu je pokazao javnu opomenu. Isti igrač nakon toga nastavlja vikati na suca te mu ovaj pokazuje crveni karton. Tu je nastalo komešanje i guranje i glavni sudac se našao na travi. U toj gužvi ga je možda i netko lupio, ali se od gužve nije vidjelo tko. Redari su dotrčali prema gužvi, gdje su odmah zaštitili suce i odmaknuli domaće igrače. Tada su stigli domaći predstavnik kluba (potpisani Željko Igalac nap.a.) i fizioterapeut Miro Aračić. Kako su suci bili zaštićeni, i situacija se smirila. Rečeno mu je da svira kraj i da ode u sudačke svlačionice te da ih više nitko neće napadati. Suci su mirno napustili teren poslije znaka za prekid utakmice, a potom su poslije potpisivanja zapisnika i mirno napustili teren, otišli do svoga automobila i napustili igralište bez problema. Navodimo ovo kako su službene osobe kluba odmah reagirale i odradile svoj posao kako treba, a igrači koji su sudjelovali u incidentu su odmah suspendirani - stoji u priopćenju NK Rekord.

Možda ste propustili...

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike