Mozaik
DISCOVERY FESTIVAL U BUGARSKOJ

Dino Jelusić dobio četiri nagrade
za svoju pjesmu “Father”
Objavljeno 25. svibnja, 2015.

Dino Jelusić vratio se iz Varne, Bugarska, gdje je sudjelovao na prestižnom 24. međunarodnom pjevačkom Discovery festivalu u konkurenciji izvođača iz 12 zemalja. Dino je osvojio četiri nagrade, i to 1. nagradu žirija za najboljeg izvođača, nagradu publike, nagradu nacionalnih radiopostaja te nagradu za najbolji aranžman svoje autorske pjesme “Father”. Nakon deset međunarodnih festivala koje je osvojio prije pobjede na prvoj dječjoj Euroviziji 2003. godine, Dino nije nastupao na festivalima sve do 2014. godine, kada je zauzeo 2. mjesto u bjeloruskom Vitebsku, na jednom od najvećih svjetskih festivala, Slavianski Bazaar.

Dino je potpuno posvećen glazbi i uz studiranje na četvrtoj godini Muzičke akademije radi na pet raznovrsnih projekata od kojih su najveći nedavno izašli konceptualni album “Prošao sam sve” (inspiriran knjigom “260 dana” Marijana Gubine), snimanje songova za novu rock-operu te završetak albuma u okviru novog međunarodnog projekta sa svjetski poznatim bubnjarom Johnom Macalusom.

Dinu će zagrebačka publika moći ponovno vidjeti i čuti na Festivalu jednakih mogućnostu na Trgu bana Jelačića sutra, 27. svibnja u 20 sati, kada će izvesti svoju pobjedničku pjesmu s navedenog festivala te predstaviti pjesme s novog albuma “Prošao sam sve” i sve to u pratnji svojeg odličnog benda. Prošli tjedan izašao je spot za pjesmu “Bad to the Bone”, za koju je Dino napisao glazbu i tekst, audio je snimljen u Južnoj Africi, a video na najvećoj hrvatskoj motorijadi u Slavonskom Brodu, koja je održana 9. svibnja ove godine.(T.K.)

Novi spot za pjesmu “Bad to the Bone” snimio je na motorijadi u Slavonskom Brodu

Možda ste propustili...

U POSLJEDNJOJ OVOSEZONSKOJ EMISIJI “RAZGOVOR S RAZLOGOM”

Gost je redatelj Vinko Brešan

Najčitanije iz rubrike