Sport
OSIJEK NA KANTRIDI BEZ PRAVOG OTPORA

Šušak: Teško je bilo očekivati da možemo do senzacije. Jednostavno nemamo tu kvalitetu
Objavljeno 25. svibnja, 2015.
Ne veselimo se tuđim mukama, ali moramo gledati sebe, rekao je trener Osijeka Ivo Šušak o uskraćivanju licence Zadru

Nogometaši Osijeka šaptom su pali na Kantridi. Rijeka je jednostavno bila prejaka, što je samo još jedna potvrda kako bijelo-plavi u gostima kod najboljih hrvatskih momčadi jednnostavno nemaju što tražiti.

Tri laka komada u Maksimiru, pa sad i na Kantridi, realan su trenutačni omjer snaga s našim najboljim momčadima. Uz to trener Ivo Šušak na Kantridu nije mogao odvesti ni najjaču momčad što je bio dodatan hedikep. No, očekivati pothvat na Kantridi bilo je nerealn. Naime, riječki stadion je neosvojiva tvrđava za bilo kojeg gosta (hrvatskog ili europskog), još od rujna 2014. godine. Kad nisu mogli Dinamo, Hajduk ili Sevilla, Lyon, Stuttgart, Feyenoord kako bi mogao Osijek.

Vojnović zamijenjen na poluvremenu

Bila je to jedna klasična predstava bijelo-plavih u kojoj su oružje položili u ranoj fazi susreta. Brzo su primili pogodak, a kad ti se to dogodi protiv Rijeke povratka više nema. Brzo je to shvatio i Ivo Šušak, pa je već na poluvremenu promijenio Aljošu Vojnovića, čuvajući ga za posljednji i, naravno, ključni ogled protiv Slaven Belupa. I to je bio svojevrsni znak tihog nestajanja Osijekovih ambicija na Kvarneru.

- Teško je bilo očekivati da možemo do senzacije. Jednostavno nemamo tu kvalitetu. A da ne govorim o izvanrednom ambijentu koji je dodatno motivirao Riječane. Nadali smo se, ali smo se brzo otrijeznili. Razigrana Rijeka nije nam jednostavno dala igrati. Pokušali smo zatvorenijom varijantom, čekali kontre, ali nismo dočekali ništa. Predobra je bila Rijeka - jednostavno je susret prokomentirao trener bijelo-plavih

I to bi bilo sve što bi trebalo reći o toj utakmici bar kada je Osijek u pitanju. Malo su Osječani igrali, pa se malo toga o njihovom nastupu može i napisati. No, Kantrida ionako nije bila važna u stvaranju planova o opstanku. Ono što dolazi sljedeće subote, a to je Slave Belupo u Gradskom vrtu, daleko je važnije. I zato se odmah po završetku susreta u Rijeci u taboru bijelo-plavih počelo pričati o toj utakmici.

- Moramo zaliječiti rane, imamo dosta ozlijeđenih, pripremiti utakmicu sa Slaven Belupom. Pokušati dobiti tu utakmicu i otvoriti si vrata ostanka u HNL-u - priča Šušak.

Pobjedom nad Slaven Belupom Osječani bi sigurno izbjegli izravno ispadanje, a za nešto više od toga, odnosno, osvajanje osmog mjesta koji nosi izravan opstanak ovisit će o učinku Istra 1961. Ako Puljani osvoje dva ili više bodova u posljednja dva kola Osijek će morati u kvalifikacije.

Bralić “pocrvenio”

Jasno, nitko se ne zavarava time što je Zadar admininistrativnom odlukom postao drugoligaš jer to ništa nije promijenilo. I dalje je važno izbjeći desetu poziciju, kao i prije odluke Žalbene komisije za licenciranje HNS-a.

– Nažalost, takve stvari su u našem nogometu konstanta. Ne veselimo se tuđim mukama, ali moramo gledati sebe. Ovisimo i o drugim rezultatima, ali pobjeda protiv Slaven Belupa osigurava nam kvalifikacije u najgorem slučaju - zaključuje Šušak.

Kantrida je bila i prošla. Bez obizra na krhke nade koje su Osječani imali u pozitivan ishod, a jedini temelj im je bio sportski optimizam. Ipak, taj je susret trebalo tek odraditi sa što manje štete, ali ni to se nije dogodilo. Slavko Bralić je svoj izrazito loš dan u Rijeci zaokružio isključenjem pa se eliminirao iz konkurencije za susret protiv Slaven Belupa. U toj utakmici Osijek bi ipak trebao biti kompletniji jer će se vratiti “požutjeli” Barišić i Lukić, a valjda će se “otkočiti” i Jamak. Uglavnom, nastup u Rijeci već je danas daleka prošlost jer je počeo tjedan iščekivanja odlučujuće utakmice sa Slaven Belupom.

Dalibor KELER

RIJEKA - Stadion na Kantridi. Gledatelja: 6000. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Strijelci: 1:0 Balaj (18), 2:0 Sharbini (34-11), 3:0 Tomasov (66). Žuti kartoni: Leovac (Rijeka), Bralić (Osijek). Crveni karton: Bralić (Osijek).

RIJEKA                               3 (2)

Vargić -, Tomečak 7,5, Samardžić 6,5, Lešković 6,5, Leovac 6,5, Jugović 6,5, Bradarić 7 (od 71. Radošević -), Močinić 7, Tomasov 7, Sharbini 7,5, (od 81. Ajayi -), Balaj 7

OSIJEK                                      0

Mikulić 5,5, Matas 5,5, Bralić 5, Laštro 5,5, Pavić 5,5, Škorić 5,5, Čuljak 5,5, Šorša 5,5, Vojnović 5,5, (od 46. Špehar 5,5), Glavaš 5,5, (od 71. Anić -), Perošević 5,5, (od 75. Mešanović -)

1:0

Tomečak i njegov bijeg po desnoj strani. Sharbini je natrčao na povratnu loptu, a Balaj dočekao odbijanac i pospremio ga u mrežu sa 7-8 metara.

2:0

Bralić je u kaznenom prostoru srušio Tomečaka, a kazneni udarac je izveo Anas Sharbini koji se okliznuo pri udarcu, ali ipak prevario Mikulića.

3:0

Tomasov je pospremio loptu u nebranjenu mrežu nakon ubačaja Jugovića i Sharbinijeve “krađe” lopte ispred istrčalog vratara Mikulića.

KOHORTA NAPADNUTA NA RAVNOJ GORI

Prema Rijeci krenuo je i jedan navijački autobus s pripadnicima Kohorte, ali nije stigao do Kantride. Naime, osječki navijači napadnuti su na benzinskoj postaji na Ravnoj gori. Nejasno je tko su bili napadači, ali se nisu dobro proveli. Kohorta je nakon tog incidenta, umjesto na utakmicu, sprovedena do policijske postaje u Delnicama. Nakon policijske obrade glavnina navijača puštena je kući, a u Delnicama su zadržana dvojica kod kojih je utvrđena povišena razina alkohola. Međutim, i oni su trebali biti pušteni tijekom jučerašnjeg dana.(D.Kl.)

ANIĆEV PRVOLIGAŠKI DEBI

Nakon što je iznenada iz konukrencije za susret s Rijekom ispao Nermin Jamak, trener Ivo Šušak na put u Rijeku odlučio je povesti darovitog juniora i hrvatskog reprezentativca (U-18) Lovru Anića. I Lovro nije na put otišao uzalud jer mu je Šušak omogućio i prvoligaški debi s obzirom na to da je zaigrao u posljednjih 20-ak minuta.(D.Kl.)

Ključnih 90 minuta

pobjedom nad Slaven Belupom Osječani bi izbjegli izravno ispadanje

Možda ste propustili...

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

Najčitanije iz rubrike