Mozaik
MISS SLAVONIJE I BARANJE

Najljepša je Antonija
Damjanović iz Ivankova
Objavljeno 25. svibnja, 2015.
Miss simpatičnosti je Dora Šitum iz Vinkovaca

Antonija Damjanović iz Ivankova najljepša je djevojka Slavonije i Baranje. Odlučio je to dvanaesteročlani žiri na izboru za Miss Slavonije i Baranje u Slavonskom Brodu.

Između 12 natjecateljica ona stječe pravo izravnog natjecanja i predstavljanja Slavonije i Baranje na Izboru za Miss Hrvatske u 2015. godini. Djevojke su se nadmetale u ljepoti, šarmu, kreativnosti, inteligenciji, a žiri je imao težak zadatak, nakon njihova izlaska u casual odjeći, pa u kupaćim kostimima te u elegantnim večernjim haljinama sa slavonskim motivima - odabrati pobjednicu.

Vidljivo uzbuđena, 18-godišnja Antonija završila je Ekonomsku i trgovačku školu, devet godina trenira karate i bavi se manekenstvom kao članica Udruženja manekena “Loreena” Vinkovci.

- Jako sam sretna, ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo - bile su prve rječe izabrane ljepotice, kojoj je krunu i lentu predala prošlogodišnja Miss Slavonije i Baranje, Osječanka Tamara Buljević. Pred misicom su sada pripreme za zahtjevnije natjecanje, Miss Hrvatske za Miss svijeta, koje će se održati 12. lipnja u Crikvenici.

Lentu prve pratilje ponijela je Marijana Zeba iz Slavonskog Broda, ekološki tehničar, koja ne krije iznenađenje izborom.

- Prvi put sudjelujem na ovako nečemu i zahvalna sam curama koje su mi pomogle u pripremama - kaže Marijana. Iznenađenje ne krije ni druga pratilja, 20-godišnja Milica Sutarić iz Belog Manastira, studentica prve godine Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, koja se želi baviti manekenstvom, za što, kaže, prije u Belom Manastiru nije imala prilike.

Stotinjak gostiju restorana Signum, gdje se izbor održavao (među kojima su bili gradonačelnik Mirko Duspara i župan Danijel Marušić sa suprugama), za najljepšu djevojku odabralo je Mariju Draksler iz Vaplova, titulu Miss simpatičnosti ponijela je Dora Šitum iz Vinkovaca, a najfotogeničnija je po izboru fotografa bila Valentina Begić iz Vrbanje. U žiriju je, među sponzorima i poduzetnicima, među ostalima, bio požeško-slavonski župan Zdravko Ronko, vlasnik restorana Ilija Dankić te Ante Prkačin. U zabavnom dijelu subotnjeg izbora za Miss Slavonije, koji već 24. godinu zaredom uspješno, i uz potporu Grada Slavonskog Broda, Brodsko-posavske županije, slavonskobrodske Turističke zajednice i brojnih sponzora, organizira Brodsko udruženje mladih i najmlađih (BUMN), za dobru atmosferu pobrinuli su se tamburaši brodskog Behara.

Marija RADOŠEVIĆ

IZBOR

ZA MISS HRVATSKE ODRŽAT ĆE SE U CRIKVENICI 12. LIPNJA

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana