Osijek
VATROGASNA ZAJEDNICA OBILJEŽILA MJESEC ZAŠTITE OD POŽARA

Nema straha dok nas vatrogasci čuvaju
Objavljeno 23. svibnja, 2015.

Na zvuke koračnice koju je izveo puhački orkestar DVD-a Retfala, stotinjak stanovnika Trga slobode u Osijeku izišlo je na balkone i u nevjerici gledali na “okupaciju” vatrogasaca!

U sklopu obilježavanja mjeseca zaštite od požara, vatrogasci Vatrogasne zajednice Osijek održali su jučer poslijepodne pokaznu vježbu na Trgu slobode i okupljenim građanima pokazali da se u svakom trenutku mogu osloniti na njih. U nepune dvije minute vatrogasci su ispod “crvenog nebodera” instalirali tzv. uskočni jastuk, na kojega su spremno i bez mnogo razmišljanja skočila četvorica vatrogasaca. Potom je na trg došla velika vatrogasna dizalica, a ekipa vatrogasaca koja ju je opsluživala, pokazala je spremnost i odlučnost prilikom izvlačenja ljudi s velikih visina, pa čak i ako ima i osoba koje nisu u stanju stajati na nogama.

U nastavku vježbe ekipe vatrogasne mladeži demonstirale su dio svog natjecatljskog programa. Bilo je tu trke s kantama punima vode koje su punile pumpe sa štrcaljkama. Djeca su pokazala i izuzetnu preciznost kada je vodom trebalo pogoditi metu.

Nakon što su vatrogasci pokazali što znaju, sjeli su u 40-ak vozila i u koloni se provezli kroz grad. Krenuli su od zgrade Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek u Ulici Ivana Kovačića, te se provezli kroz Donji grad. Potom su otišli ravno Hadrijanovom ulicom u Europsku aveniju, te Šamačkom otišli u Strossmayerovu. Nakon što su skrenuli u Kanižlićevu vratili su se Gundulićevom i Vukovarskom na mjesto od kuda su i krenuli.

U vježbi i defileu vozila sudjelovali su DVD-i Osijek Gornji grad, Osijek Donji grad, Retfala, Sarvaš i Tenja, te još 16 dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja općina Čepin, Antunovac, Šodolovci, Vuka, Vladislavci, Ernestinovo i Erdut.

Sandra LACIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike