Sport
DRUGA HNL: CIBALIA PRED DOMAĆIM NAVIJAČIMA

Na Segestu s kadetima
Objavljeno 23. svibnja, 2015.

Uoči posljednjeg ovosezonskog domaćeg susreta Dražen Pernar, koji će najvjerojatnije opet voditi Cibaliju, ovaj put protiv Segeste, ima puno problema oko sastava momčadi.

Sigurno neće konkurirati za današnju utakmicu Puljić, Conjar, Zgrablić, Završki, Kujundžija i Vidović, a cijeli tjedan nije trenirao Mandić, pa nije ni on daleko od “odmora”. Zbog toga će u konkurenciju ući mladi kadeti, kojima će ovo biti prva prilika zaigrati u seniorskoj momčadi Cibalije.

- Još nisam siguran tko će početi utakmicu jer su neki igrači roviti i ne bih ih dovodio u situaciju da se stanje pogorša. Zbog takve situacije moguće je da utakmicu počnu neki od mladih igrača na koje računamo u sljedećoj sezoni. Vjerojatno će neki od njih ući kasnije kako bi iskusili igranje u seniorskoj momčadi. Riječ je o igračima koji igraju u kadetskoj momčadi, a koja je izborila finale Kupa, pa smo željeli nagraditi ih zbog toga - rekao je Pernar.

Segesta dolazi u Vinkovce, a da još nije sigurna u opstanak u ligi. Jesu li zbog toga motiviraniji od Cibalije?

- Iskreno, ne razmišljamo puno o Segesti. Mi imamo svojih problema i s njima se nosimo, a pripremamo se najbolje što možemo sa željom da posljednju utakmicu u sezoni pred svojom publikom odradimo pošteno i s uspjehom. S obzirom na licenciranje klubova, mislim da je Segesta riješila svoj problem, a imaju još jednu utakmicu kod kuće, tako da ne mislim da će nam praviti probleme, već da ćemo mi ostvariti još jednu domaću pobjedu.

Za posljednji domaći susret u ovoj sezoni ulaz će biti slobodan, pa će na stadion moći doći svi koji imaju želju pogledati Cibaliju s mladim igračima, koji bi mogli biti budućnost vinkovačkog kluba.

- Istina, klub je odlučio da za ovu utakmicu otvori vrata stadiona za sve koji žele doći gledati utakmicu. Isto tako želimo potaknuti gledatelje na dolazak u srijedu kada se igra na istom mjestu finale kadetskog Kupa protiv Dinama. Nadam se kako će i razrednici škola u koje idu naši igrači imati sluha i pustiti učenike kako bi mogli pogledati svoje kolege iz razreda kako se bore u finalu Kupa protiv Dinama. Pobjedom i dobrom igrom protiv Segeste želimo potaknuti kadete da i oni u srijedu ostvare uspjeh - zaključio je Pernar.

Utakmica protiv Segeste igra se danas s početkom u 17.30 sati, a sudit će Igor Perak iz Karlovca.

Vjerojatni sastav Cibalije: I. Filipović, Džijan, Tadić, J. Filipović, Sikira, Mišić, Aganspahić, Turčin, Simonović, Mlakić i Weber.

Antun GRGIĆ
RASPORED 32. KOLA

Svi susreti 32. kola Druge hrvatske lige igraju se u subotu u 17,30 sati, a sastaju se: Imotski - Hrvatski dragovoljac, Inter - Dugopolje, Rudeš - Bistra, Cibalia - Segesta i Sesvete - Gorica.

Možda ste propustili...

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

OTVORENO PRVENSTO HRVATSKE ZA PARAATLETIČARE

Županović bio drugi, ali nije posve zadovoljan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana