Sport
RUKOMETAŠI NEXE-A

Cijela ova sezona stane u 60 varaždinskih minuta
Objavljeno 23. svibnja, 2015.

Rukometaši NEXE-a ove su sezone igrali završni turnir SEHA lige. Plasirali su se u skupinu EHF Kupa, igrali finale Kupa Hrvatske.

Predstoji im ipak okršaj u kojem se odlučuje hoće li i sljedeće sezone igrati u SEHA ligi, hoće li u našičku dvoranu dolaziti europska elita poput PPD Zagreba, Vardara ili Veszprema, ili slijedi povratak u surovu hrvatsku realnost. Ne želimo pri tome imenovati ni jedan hrvatski klub koji životari u Premijer ligi i koji zapravo u teškim okolnostima drže temelje hrvatskog rukometa, na što im treba skinuti kapu.

Našičani u nedjelju (18 sati) gostuju u Varaždinu kod momčadi Varaždina 1930. Izravan je to susret za naslov viceprvaka Hrvatske, bez obzira na to što se još igra jedno kolo u kojem će NEXE dočekati Poreč, a Varaždin gostuje u Umagu. Iz toga razloga Zdenko Kordi, trener NEXE-a, izbjegava predstojeći nedjeljni ogled nazvati “utakmicom godine”.

- Nekada sam možda dosadan novinarima jer od mene nećete čuti bombastične najave. Pokušavam biti uvijek realist. Svako ima svoj kut gledanja. Mi smo ove sezone bili uspješni na tri fronte. Da budemo uspješni i na četvrtoj dijele nas centimetri - rekao je Kordi.

Centimetri bi se mogli sutra pretvoriti u milimetre, ali i kilometre. Osvoji li NEXE bod steći će golemu prednost uoči posljednjeg kola. Izgubi li, Varaždin je tada na “štihu”.

- Ne, ne razmišljamo da nam je dovoljan bod jer u rukometu ne možeš ići na bod niti razmišljam da bi u slučaju naše pobjede ili remija sve bilo gotovo. Imamo protiv sebe odličnu momčad, sigurno motiviranu i napaljenu, kojoj je velika prednost igranja na domaćem terenu. Eto, stvari su se postavile tako da je Varaždin u tom ključnom ogledu domaćin. Sigurno bi nama bilo mnogo lakše da se ova utakmica igra u Našicama.

Dosta je ozljeda u našičkoj momčadi, a liječnička našička služba ima dosta posla.

- Plaćamo danak i mi i Zagreb, koji cijelu sezonu igramo maksimalnim angažmanom u svakoj utakmici. Mehaničke ozljede, koje se ne čine na početku ozbiljne, kao ova Valčićeva, na kraju ispadnu gotovo pa pogubne. S druge strane Varaždin je imao problema tijekom sezone, a sada kred kraj su se skrpali. Vidjet ćemo još kakva je situacija, ali tko ne bude mogao na treningu, neće moći ni na utakmici.

Veliki će to biti u nedjelju spektakl u varaždinskoj Areni. Nadamo se kako neće biti nikakvih repova.

- Svi se to nadamo i to je najnormalnije da bude pravi sportski događaj, iako je to teško jer svatko to gleda svojim očima i iz svoga kuta. Suđenje i slične stvari ne želim potencirati. Nadam se da neću ni nakon utakmice, nego da ćemo pričati samo o odličnoj utakmici - zaključio je Kordi.

Krešimir LACKOVIĆ
Možda ste propustili...

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike