Sport
ROLAND GARROS

Od Hrvata samo
Donna na startu
protiv nositeljice
Objavljeno 22. svibnja, 2015.

Baš kao i lani, u glavnom turniru na pariškoj zemlji krenut će osam Hrvata - četiti tenisača i četiri tenisačice. Ždrijeb drugog Grand Slama sezone Roland Garrosa bio je relativno dobar za Hrvate, samo je Osječanka Donna Vekić naletjela na nositeljicu.

Prvi hrvatski reket Marin Čilić u prvom kolu igra protiv Nizozemca Robina Haasea. S obzirom na Čilićevu formu tu može biti svašta, ali očekuje se prolazak hrvatskog tenisača. Marin je upravo protiv Nizozemca prije sedam godina upisao svoju prvu pobjedu na Roland Garrosu, a nakon toga dobio ga je još dva puta. Ivo Karlović oporavio se od želučane viroze i kao 25. nositelj na startu će odmjeriti snage sa starim poznanikom Cipraninom Marcosom Baghdatisom. S Cipraninom je dosad odigrao tri meča, i samo je jednom pobijedio. Mladi Borna Ćorić ima premijeru na Roland Garrosu i kreće protiv Amerikanca Sama Querreya. Amerikanac je u Houstonu na zemlji početkom travnja igrao finale, ali nakon toga je u tri meča u Madridu i Rimu upisao dva poraza. Suparnik Ivana Dodiga u 1. kolu je Čeh Radek Stepanek. Dodig u dosadašnja četiri pariška nastupa nikada nije prošao prvo kolo. Kod tenisačica je najbolje prošla Ana Konjuh koja čeka suparnicu iz kvalifikacija, a to može biti Petra Martić koja je u meču za ulazak u glavni turnir svladala Terezu Mrdežu sa 5:7, 6:2, 6:2. U slučaju pobjede Ana bi igrala s boljom iz okršaja Bethanie Mattek-Sands i 30. nositeljice Irine-Camelije Begu. Mirjana Lučić-Baroni otvorit će turnir protiv Lauren Davis. S Amerikankom ima omjer 0-3, a prva bi joj pobjeda osigurala meč s trećom nositeljicom Simonom Halep. Osječanki Donni Vekić u posljednje vrijeme ne ide najbolje, u Parizu traži povratak na veliku tenisku scenu, no neće imati lagan posao u 1. kolu. Suparnica joj je 31. nositeljica Caroline Garcia. Francuskinju je prije tri godine svladala na ITF turniru u Kini, a ponovio li to na zemlji Roland Garrosa u 2. kolu čekat će ju Bojana Jovanovski, ili Lesia Curenko.

Prvi tenisač svijeta i prvi nositelj Novak Đoković nastup u Parizu otvara protiv Finca Nieminena, a, zanimljivo, on i branitelj naslova Rafael Nadal, deveterostruki osvajač Roland Garrosa, mogu se sastati već u četvrtfinalu. Roger Federer (2) i Andy Murray (3) čekaju kvalifikante, a Nadal (6) se na startu sastaje s Halysom. I. Liović

Možda ste propustili...

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

Najčitanije iz rubrike