Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK NAKON A-1 LIGE

KRSTIĆ: Bilo bi lijepo u Gradskom vrtu
gledati naše najbolje momčadi
Objavljeno 22. svibnja, 2015.
Nakon što su pet prvoligaških sezona igrali u Dardi, “brokeri” su se preselili u grad na Dravi

Najbolji hrvatski košarkaški klubovi još igraju u tekućoj sezoni, 2014./15., koja je pak nedavno završena za jedinog predstavnika istočnog dijela Lijepe Naše u društvu najboljih.

Vrijednosnice Osijek ostavile su iza sebe prvu sezonu od preseljenja u slavonsku metropolu. Nakon što su pet prvoligaških sezona djelovali u Baranji, odnosno Dardi, “brokeri” su od rujna prošle godine i službeni stanovnici i dio sportske obitelji grada na Dravi.

Premijerno za Krstića i Gradski vrt

Premijerna osječka godina stanovanja na kraju je ispala u očekivanim okvirima, ukratko to znači da će se i od sljedeće jeseni u Gradskom vrtu igrati i gledati prvoligaška košarka.

- Glavni cilj je bio prvenstveno očuvanje statusa. To smo ostvarili bez stresa, tri kola prije kraja potvrdili smo A-1 ligu i za sljedeću sezonu. Sve je bilo u nekim očekivanim okvirima, naravno da je na kontu uvijek mogao biti koji bod i pobjeda više - smatra trener Vladimir Krstić, koji je krajem prošle godine zasjeo na klupu “brokera”.

Bivši hrvatski reprezentativac stigao je kao nasljednik Senada Muminovića, koji je odradio 11 dvoboja do promjene. U tom razdoblju, u deset utakmica ligaškog dijela, ostvarene su tri pobjede, a u osmini finala domaćeg kupa zapelo se već na prvoj prepreci. Krstić je pak iza sebe ostavio 17 utakmica, dobio ih je šest (ukupan učinak je 28 utakmica, devet pobjeda i 19 poraza).

Debitirao je uspješno, Vrijednosnice Osijek su na njegovoj premijeri slavile na vrućem parketu u Sinju. Nakon toga se razmišljalo i o plasmanu u Ligu za prvaka, ali peti put zaredom ipak se igrala Liga za ostanak.

- Momčad je dobro reagirala na promjenu, bodovi iz Sinja dali su nam dodatni optimizam. No slijedio je minimalan domaći poraz od Šibenika u posljednjoj sekundi. Da je završilo drukčije, možda bi i tijek sezone bio povoljniji. No sportska sreća nije nam bila glavni problem. Brojne ozljede odredile su nam sudbinu, često zbog manjka igrača nisam bio u stanju odraditi normalan trening, a tijekom utakmice mogao sam koristiti maksimalno šest igrača u rotaciji. I u takvim situacijama, odigrali smo nekoliko dobrih utakmica, stoga igračima čestitke na svemu što su pokazali i izdržali - kaže Krstić, koji je potpuno u pravu.

Brojne ozljede

Ozljede su počele i prije prvog službenog podbacivanja, izvan stroja je prvi izletio Matej Karlović, a uoči drugog dijela sezone više se nije računalo na Velibora Buhu i Filipa Krajinu. Osakaćena visoka linija ipak je nešto ranije (kraj listopada) popunjena dovođenjem Filipa Tončinića, koji je iza sebe ostavio sjajne brojke. No patili su i ostali, neki su igrači igrali i šepajući (Pandurić), neki i “roviti” (A. Šarac, Meznarić, Bičvić)...

- Tri visoka igrača izgubio sam na duže vrijeme, ali i ostatak kadra imao je problema. U takvim uvjetima nije lako raditi, a kamoli tražiti neki kvalitetniji rezultat. Ponavljam, on je mogao biti bolji, da nismo pokvarili i dojam u završnici, kada smo Ligu za ostanak zaključili s četiri poraza u nizu. Tim sam podatkom i najnezadovoljniji, jer ipak nije isto na kraju biti 12. ili deveti - naglašava čovjek koji bi na klupi “brokera” trebao ostati i za sljedeću sezonu. Ugovorom je vezan još tri godine za rodni grad, a što se tiče igračkog kadra, na papiru bi on trebao ostati nepromijenjen.

- Čeka me razgovor s klupskim čelništvom, da vidimo što se planira za sljedeći natjecateljski ciklus. Osobno, mislim da imamo potencijal za više domete, bilo bi lijepo da u Gradski vrt dolaze i naše najbolje momčadi. Iako to možda tablica ne pokazuje, daleko nismo bili ni sada, ali protiv nekih stvari, ozljeda prije svega, ne ide. Ipak, mislim da sezona na kraju zaslužuje prolaznu ocjenu, jer zadržan je kontinuitet boravka u A-1 hrvatskoj ligi - zaključio je Vladimir Krstić.

Nino BENČINA
Igrači u brojkama

Tijekom sezone treneri Senad Muminović i nakon njega Vladimir Krstić koristili su usluge 14 igrača. Statistički najbolje brojke imao je Filip Tončinić, koji je ukupno bio najučinkovitiji pojedinac i osnovnog dijela A-1 lige, kao i one za ostanak. U ove podatke nije unesena utakmica iz Kupa Krešimira Ćosića.

Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

U RIJECI KREĆE FINALNA SERIJA ZA PROBOJ U KOŠARKAŠKU ELITU

Kvarner prvi nositelji, ali Brokeri su ga ove sezone već pobijedili usred Rijeke

Najčitanije iz rubrike