Crna kronika
RAZBOJSTVO U DONJEM GRADU U OSIJEKU

Pljačkašica (68), prijeteći pištoljem, otela novac
Objavljeno 23. svibnja, 2015.

OSIJEK - Nesvakidašnja pljačka zbila se prekjučer oko 16 sati na području Zelenog polja u Donjem gradu u Osijeku. Ondje je 68-godišnja žena zaprijetila pištoljem 50-godišnjakinji i od nje ukrala, kako neslužbeno doznajemo - 20 kuna! Razbojstvo se dogodilo u dvorištu vlasnice kuće. Nakon pljačke 68-godišnjakinja je pobjegla, no policija ju je ubrzo nakon prijave pronašla. Slijedi joj kaznena prijava za razbojstvo.

Kako neslužbeno doznajemo, ženi je pištolj bio u torbi, a u dvorište 50-godišnjakinje došla je zbog duga od 200 kuna. Izvadila je pištolj iz torbe i njime zaprijetila mlađoj ženi koja joj je dala 20-ak kuna, koliko je imala kod sebe. Potom je 68-godišnjakinja otišla iz dvorišta, da bi ju nakon dojave policija pronašla.

Tijekom prošle godine u Osječko-baranjskoj županiji dogodilo se 35 razbojstava, a većina se odnosila na pljačkanje novčarskih ustanova. Godinu dana prije dogodilo ih se još više - 57. U nedjelju je opljačkan i mladić na Vijencu Ivana Meštrovića u Osijeku kojeg su dva muškarca napala u parku. Nakon što su ga iscipelarili, oteli su mu mobitel i novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem. Istoga dana opljačkana je poslovnica igara na sreću u osječkoj Gundulićevoj ulici.S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike