Osijek
LJUDEVIT FEST - OSMI PUT FESTIVAL DJEČJIH PJESAMA

Pobijedio Šimun Blagojević iz 4.b
Objavljeno 22. svibnja, 2015.
Ove se godine natjecalo dvadeset učenika od prvog do četvrtog razreda

Osnovna škola Ljudevita Gaja u Osijeku nije uopće obična škola. To nije samo škola s imenom i prezimenom, to je škola s identitom. Ona ima svoj logotip, školsku himnu, svoj kolač (daničice), pa čak i svoj školski festival, a njezini su učenici gajevke i gajevci.

U srijedu je održan 8. festival dječjih pjesama pod nazivom Ljudevit fest. Posrijedi je školska priredba na kojoj se natječu najmlađi učenici, dakako, oni daroviti.

Kako nam je rekla učiteljica Ivanka Ćutek, koja je i idejna začetnica Ljudevit festa, ove se godine natjecalo dvadeset učenika, od prvog do četvrtog razreda, Osnovne škole Ljudivita Gaja i Područne škole Sarvaš. Na repertoaru su bile dječje pjesme iz školskog programa, kao i one koje pjevaju školski zborovi.

Mali je festival počeo izvođenjem školske himne “Gajevci, gajevci”, koju je otpjevao mali zbor pod vodstvom učiteljice Melite Zanze. Prva su tri mjesta osvojili Šimun Blagojević (4.b), Patricija Bačani (3.d) i Katarina Peteš (2.b), a utješne su nagrade dobili Hana Pešo (4.a), za najoriginalniji nastup, Mija Vuković (3.c), za originalnost i estetski dojam, te Dino Ptičar (3.b) i Iva Gašo (3.b), za simpatičan nastup. Voditelji festivala bili su Lana Mikulić, učenica 8.a i Petar Bogdanović, učenik 6.b razreda. U slobodnom dijelu programa učenici iz Osijeka i Sarvaša izveli su plesne točke, a bajku o Šreku učenici 2.c Područne škole Sarvaš. Marljive su bake ispekle kolače koji su se mogli kupiti u školskom hodniku, a sav će prikupljeni novac biti iskorišten za kupnju didaktičkog materijala potrebnog u nastavi.

Draško CELING
Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike