Regija
PRESICA VILJEVAČKOG HDSSB-A I OPORBE:

Kako radi Općina ako je predsjednik Vijeća u zatvoru?
Objavljeno 22. svibnja, 2015.

DONJI MIHOLJAC – U prostorima donjomiholjačkog HDSSB-a jučer je održana konferencija za novinare članova Izvršnog odbora HDSSB-a Viljevo i oporbe u Općinskom vijeću pod nazivom “Može li Općina Viljevo funkcionirati s predsjednikom Vijeća u zatvoru?”.

“Želimo se obratiti široj javnosti u ime oporbenih članova Općinskog vijeća Općine Viljevo. Razlog održavanja te konferencije za novinare napisi su u novinama o rješenju koje je donijelo Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku o provođenju istrage protiv dvadeset osoba zbog sumnje na zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, poticanje i pomaganje u zloporabi povjerenja te krivotvorenje službene ili poslovne isprave. Riječ je o pet godina starim malverzacijama s prodajom trupaca u podružnici Uprave šuma Našice privatnim pilanama u Našicama i Đurđenovcu. Kako doznajemo iz medija, prvookrivljeni je bivši voditelj našičke podružnice Hrvatskih šuma, gospodin Davorin Fekete, odnosno predsjednik Općinskog vijeća Viljeva, koji je već duže, prema našim saznanjima, u pritvoru”, kazao je predsjednik IO Općine Viljevo HDSSB-a Ivan Kovačević.

“Javnost se, opravdano, pita jesu li navodi iz medija točni. Načelnik općine, gospodin Ivan Fekete, još uvijek se nije izjasnio o tome te ga pozivamo da nama i široj javnosti objasni jesu li navedeni napisi istiniti te kako Općinsko vijeće uopće može nastaviti rad. Također, gospodina Davorina Feketea pozivamo na moralnu odgovornost s obzirom na funkciju koju obnaša jer smatramo da se njegovom odsutnošću zbog navedenih razloga narušava učinkovito djelovanje Općinskog vijeća i donošenje pravovremenih odluka te bi jedini moralno odgovoran postupak bio da podnese ostavku na funkciju predsjednika Općinskoga vijeća”, dodao je Kovačević.

S presice viljevačkog HDSSB-a upućen je i poziv mjerodavnim institucijama da ispitaju rad Općinskog vijeća Općine Viljevo na čelu s Davorinom Feketeom s obzirom na to da, prema njihovu mišljenju, ovaj slučaj baca sumnju i na druge članove, kao i na samo funkcioniranje Općine Viljevo. L. Aničić

Najčitanije iz rubrike