Regija
KONCERT ZA BOLESNU 13-GODIŠNJU BUKOVLJANKU

Nakon kemoterapija
Saru čeka operacija
Objavljeno 23. svibnja, 2015.
Sarina šesteročlana obitelj živi u nedovršenoj kući samo od očeve plaće

BUKOVLJE – U teškoj bolesti djeteta roditelji, koliko god se trudili, na rubu su potpunog sloma; vrijeme samo protječe dok pokušavaju pohvatati konce života. Tako je i u obitelji Krilj iz Vranovaca otkada se njihova 13-godišnja Sara, učenica 6. razreda mjesne škole, teško razboljela i na liječenju je u zagrebačkoj bolnici u Klaićevoj.

- Prošlog se proljeća potužila da je boli noga, vodili smo je liječniku, no rekli su da je to bol rasta, često se događa u djece te dobi... Kako bol nije prolazila, tražili smo pomoć dalje i na kraju je završila u Zagrebu s dijagnozom neurogenog sarkoma - kaže zabrinuti otac Mario (42), a majka se Helena (37) ne odvaja od kćerke ni trenutaka, osim kada ide na počinak, osiguran u zajedničkoj kući za roditelje preko novogradiške Udruge Hrabro dijete.

- U početku smo bili potpuno šokirani, no imali smo nade u liječnike, da će dati sve od sebe i pomoći. Nakon kemoterapije, koju Sara podnosi dosta dobro, očekujemo operaciju - dodaje Mario, koji kod kuće pokušava sve držati pod kontrolom, premda mu je teško jer zlo nikada ne dolazi samo. Jedini je zaposlen u šesteročlanoj obitelji koja živi u nedovršenoj kući građenoj na kredit. Najstarija kći Nikolina završena je kuharica u potrazi za poslom, mlađa Anamarija je maturantica s istim budućim zvanjem. O najmlađoj, uskoro dvogodišnjoj, Gabrijeli (koja je operirala srce nedugo nakon rođenja), brinu se bake u Gradiški, a čim ima slobodnog vemena, Mario je doveze kući, gdje pokušavaju funkcionirati kao obitelj.

- Koliko god bilo teško, ne smijem si dopustiti da potonem u depresiju - kaže hrabri otac.

- Sve podnosimo dosta dobro jer je Sara optimistična, ohrabruje nas svojim držanjem i porukama - dodaje Nikolina.

A ruku podrške hrabroj Sari pružaju i njezini prijatelji, znanci, sumještani. Svjesni visokih troškova koje obitelj ne može podmiriti, pokušavaju pomoći na razne načine. Tako su mladi iz Kreativne radionice Leptirići u svibnju organizirali akciju “Sara želi živjeti”, kada su prodajom rukotvorina prikupili 6300 kuna. A sutra navečer (nedjelja, od 19 sati) organiziraju humanitarni koncert pod nazivom “Srcem za Saru Krilj” u dvorani Bukovlje i pozivaju sve ljude dobre volje da kupnjom ulaznice daju potporu bolesnoj djevojčici. Neće izostati ni dobra atmosfera jer su svoj nastup najavili Pjevačka skupina Pudarice iz Bukovlja-Vranovaca, dječje sekcije Folklornog ansambla Brod, Ukrajinsko prosvjetno-kulturno društvo Ukrajina iz Slavonskog Broda, tamburaški sastavi Behar, Zora, Zdenac i Evergreen, Župni zbor svetog Antuna Padovanskog iz Podvinja, Karmen Krešić i Mislav Grabovac (solisti iz školskog zbora OŠ “Bogoslav Šulek” PŠ Vranovci) te akrobatski rock'n'roll klub Pegaz.

Ulaznice se mogu kupiti u župnom uredu u Podvinju, u crkvi sv. Josipa u Bukovlju ili na ulazu u dvoranu prije koncerta.

Marija RADOŠEVIĆ
AKO ŽELITE POMOĆI SARI

Za one koji ne mogu doći na koncert, stoji u pozivu, dar srca za Saru mogu uplatiti na račun: SARA KRILJ - Raiffeisenbank Austria d.d., žiroračun br. 31161537353, IBAN: HR7124840083116153753.

Možda ste propustili...

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

GRAĐA O USTANOVI U VUKOVARSKOM ARHIVU NA 46 JE DUŽNIH METARA

Izložba o Brodskoj imovnoj općini, znamenitoj zgradi iz 1873. u središtu Vinkovaca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana