Mozaik
DRUGA POLUFINALNA VEČER PJESME EUROPE

U bečko finale Eurosonga
prošle i Slovenija i Crna Gora
Objavljeno 22. svibnja, 2015.

U drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga u Beču predstavili su se glazbenici iz 17 zemalja. Slovenska pjevačica Maraaya predstavila se pjesmom “Here For You”. Svojim nastupom oduševila je publiku i žiri te tako izborila svoje mjesto u finalu. Crnu Goru predstavio je Nenad Knežević Knez pjesmom “Adio” koju mu je napisao Željko Joksimović. Pjesmu je otpjevao na materinjem jeziku, a na sceni je u pratnji imao pet djevojaka kao prateće vokale. Na kraju izvedbe dočekao ga je gromoglasan pljesak, a prošao je i u finale. Drugih deset zemalja koje ćemo gledati u finalu su: Litva, Poljska, Slovenija, Švedska, Norveška, Crna Gora, Cipar, Azerbajdžan, Latvija i Izrael. Podsjetimo, iz prve polufinalne emisije u finale su se plasirali Albanija, Armenija, Rusija, Rumunjska, Mađarska, Grčka, Estonija, Gruzija, Srbija i Belgija. Finale Eurosonga održat će se danas, 23. svibnja u bečkoj Gradskoj vijećnici, a dio programa iz Green Rooma vodit će prošlogodišnja pobjednica, Conchita Wurst. Budući da Hrvatska televizija ne prenosi ovogodišnje natjecanje, prijenos možete gledati na ORF, RTS 1 i RTS Satelit.

Ovogodišnja, jubilarna 60. manifestacija ima 40 zemalja sudionika, među kojima je prvi put, kao presedan, i Australija. Vodeći se sloganom "Gradimo mostove", pozvana je daleka Australiju, koja već 30 godina milijunskim auditorijem prati Eurosong. Ove godine ravnopravno sudjeluje i glasa u oba polufinala i finalu.

Slovenija će otvoriti večerašnje veliko finale, u kojem će se natjecati rekordnih 27 zemalja. Jučer je utvrđen redosljed nastupa u finalu: 1. Slovenija, 2. Francuska, 3. Izrael, 4. Estonija, 5. Velika Britanija, 6. Armenija, 7. Litva, 8. Srbija, 9. Norveška, 10. Švedska, 11. Cipar, 12. Australija, 13. Belgija, 14. Austrija, 15. Grčka, 16. Crna Gora, 17. Njemačka, 18. Poljska, 19. Latvija, 20. Rumunjska, 21. Španjolska, 22. Mađarska, 23. Gruzija, 24. Azerbajdžan, 25. Rusija, 26. Albanija i 27. Italija. Prognoze govore da najviše šanse za pobjedu imaju Švedska, Rusija, Italija i gostujuća Australija.T.Kvorka

Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike