Sport
DVOJI OKO NASTAVKA KARIJERE U CIBALIJI

Filipović: Izgledi za ostankom u Vinkovcima su 50:50
Objavljeno 22. svibnja, 2015.

VINKOVCI - Pred kraj sezone polako su se počeli svoditi računi, a u momčadi Cibalije česte su najave o odlascima igrača. Takav status nije nov u slučaju mladog vratara Ivana Filipovića. Svake polusezone upitno je hoće li i dalje braniti vinkovačka vrata. Slična je situacija i na kraju ove sezone.

- Iskreno, još točno ne znam odlazim li ili ostajem. Kada bismo govorili u postocima ostanak ili odlazak za sada je 50:50. Nekih opcija ima, ali još ništa nije definirano. Bit će vremena za konačne odluke, sada je sve u fazi mogućnosti, a i cijelo je ljeto pred nama.

Za pretposljednji susret sezone momčad Cibalije radi normalnim ritmom.

- Radimo normalno kao i pred svaku domaću utakmicu. Želja svih u momčadi je da se od naše publike od sezone oprostimo pobjedom, jer ovo je posljednja prvenstvena utakmica u Vinkovcima. Sezona je za nas davno izgubljena, ali ipak ne treba se opuštati. Svako mjesto na tablici prema gore bolje je nego mjesto dolje. Zato žarko želimo ostvariti pobjedu protiv Segeste.

Cibalia u tom susretu nema nikakav imperativ. S druge strane Segesti bodovi jako mnogo znače. Siščani će sigurno računati na opuštenost Vinkovčana?

- Istina, Segesta se bori za ostanak u ligi i sigurno je da će ići na kartu naše opuštenosti jer nam utakmica ne predstavlja nikakav imperativ. Jedino je želimo odigrati dobro zbog gušta i publike. Uvjeren sam kako nas gosti neće uhvatiti na spavanju, nego da ćemo ostvariti pobjedu.

Ako ova momčad na kraju osvoji četvrto mjesto, što bi realno i trebala, je li to uspjeh, ili pak momčad Cibalije, koja će okončati sezonu, ima veći potencijal od pokazanog tijekom prvenstva?

- Za nas i nije neki uspjeh četvrto mjesto, jer sam uvjeren kako ova momčad ima mnogo veći potencijal i mnogo više vrijedi. Pitanje je zašto to nismo pokazali u ovoj sezoni, ali će sigurno u analizi ove sezone stručni stožer odgovoriti i na to pitanje. Prema mom mišljenju, svašta se toga događalo u klubu i oko kluba, pa je vjerojatno dijelom utjecalo i na igrače. Sigurno je kako u nekim utakmicama nismo bili pravi, a rezultat toga je konačno mjeto na tablici, rekao je mladi vratar Cibalije. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike