Sport
MARKO LEŠKOVIĆ NA KANTRIDI PROTIV BIVŠIH

Osijeku želim opstanak, ali na Kantridi se teško dolazi do bodova
Objavljeno 22. svibnja, 2015.

Na Kantridi su s olakšanjem dočekali konačan ishod finala Kupa Hrvatske. Neovisno o tome što bi velikoj većini navijača Rijeke sasvim sigurno bilo mnogo draže da je pobjednički pokal otišao u Park mladeži, novo slavlje modrih ipak više ide u prilog bijeloj momčadi koja je zahvaljujući Dinamovu osvajanju duple krune preskočila jedno pretkolo Europske lige. Riječani će svoju novu europsku avanturu početi iz drugoga pretkola, a samim time dobiveno je nešto više vremena za pripreme za novu sezonu.

– Sigurno da je bolje za nas da nam prve europske utakmice dođu sredinom nego početkom srpnja. Dobili smo nešto više vremena za odmor i pripreme, iako mislim da pauza između dva prvenstva nikada nije bila kraća – govori branič Marko Lešković.

– Ništa, moramo se što bolje pripremiti jer brzo će doći nova sezona i nove obveze.

Aktualna sezona još nije završila. Riječani do kraja sezone žele odigrati maksimalnim angažmanom neovisno o nezavidnoj situaciji suparnika.

– Igramo za sebe i pripremamo se polako kroz ove utakmice za iduću sezonu. Pokušavamo maksimalno uživati u svakoj utakmici, dajemo sve od sebe, a mislim da je smisao nogometa da se u svakoj utakmici pokuša pobijediti.

Sutrašnji ogled s još jednim utopljenikom Osijekom specifičan je za nekolicinu bivših igrača osječkog prvoligaša koji nose dres Rijeke. Stoper iz Našica jedan je od njih.

– Znamo da su Osječani u teškoj situaciji, ali u takvoj poziciji bio je i Zadar, prethodno i Istra 1961 uoči susreta s nama. Međutim, Armada slavi svoj rođendan i naša je obveza oprostiti se od Kantride u što boljem svjetlu. Nadam se da ćemo pružiti dobru igri i na taj način zahvaliti navijačima na podršci istekom ove sezone.

Osječani su drugu godinu zaredom u borbi za ostanak do posljednjeg kola. Zbog čega?

– Situacija je teška, Slavonija je nekako pala u zaborav, sve manje se tamo ulaže u nogomet i sport. Dečki se bore, daju sve od sebe, iako im financije kasne. Želim im svu sreću u završnici prvenstva, da ostanu u ligi, ali na Kantridi se teško dolazi do bodova.

U predigri ljetnog prijelaznog roka kruži niz zanimljivih informacija, jedna od njih je da je Rijeka glatko odbila ponudu u visini od dva milijuna eura za Leškovića.

– Uvijek se uoči prijelaznih rokova pojave neke priče i kombinacije. Naše je da završimo sezonu kako treba, a za sve drugo još ćemo vidjeti. Ako dođe ponuda koja će zadovoljiti klub, onda ćemo sjesti i popričati. Ja sam zadovoljan u Rijeci i nadam se da ću biti ovdje iduće sezone - zaključio je Lešković. (N.L.)

Tomečak upitan

Knežević, Moises i Maleš ne konkuriraju za sutrašnji ogled s Osječanima zbog ozljeda, odnosno zbog toga jer nisu dovoljno spremni za maksimalne napore, a iz stroja je zbog tri žuta kartona ispao i Marko Vešović. Taj gubitak nikome ne bi tako teško pao da Ivana Tomečaka ne muče poteškoće s tetivom, zbog čega će vrlo vjerojatno biti prisiljen preskočiti posljednji prvenstveni ogled ove sezone na Kantridi.

Najčitanije iz rubrike