Sport
DAVID IZAZIVA GOLIJATA

Osječani inspiraciju za Rijeku pronašli u splitskom otporu na Maksimiru
Objavljeno 22. svibnja, 2015.
Sve karte bacamo na Kantridu, objavio je Ivo Šušak, trener Osijeka

Sutra će na Kantridi David još jednom nasrnuti na Golijata. Nogometaši Osijeka i dalje su u potrazi za osiguravanjem prvoligaškog statusa, a to u isto vrijeme znači i potragu za iznenađenjem na riječkom stadionu.

Plastičan pogled na omjer snaga suparnika Osječanima ne bi dao ni miligrama izgleda, no to je tek puka statistika koja u toj jednoj utakmici ne mora ništa značiti. Trener Ivo Šušak fino je objasnio u kome bi njegova momčad trebala tražiti uzor uoči gostovanja na Kantridi.

- Vidjeli ste Split protiv Dinama u finalu Kupa. Nedavno ih je Dinamo visoko pobijedio u Splitu, ali u finalu Kupa su Splićani hrabrom igrom otišli sve do jedanaesteraca. Da, Split bi nam trebao biti inspiracija, ali i saznanje kako je u jednom susretu sve moguće - kaže trener osječkog prvoligaša.

Nakon krucijalne pobjede nad Istrom 1961 Šušak se najviše bavio psihologijom. Trebalo je opustiti i osvježiti momčad nakon golemog emotivnog pražnjenja, a u isto vrijeme zadržati natjecateljski fokus za utakmicu protiv Rijeke.

- Nažalost, nismo mogli previše slaviti. Igračima sam dao jedan dan slobode neka se provesele i proslave, ali već u utorak smo tražili maksimalnu posvećenost susretu protiv Rijeke. Riječani su veliki favoriti u toj utakmici, ali nećemo valjda sami sebi uzeti nadu u pozitivan rezultat. Idemo tamo pokušati uzeti nešto. Ključ je maksimalan pristup i borbenost, a trebat će i malo sreće. Ako nam pristup bude pravi, valjda će nas i ona nagraditi - kaže Šušak.

Ove sezone Rijeka je s Osijekom uglavnom teško izlazila na kraj. U Gradskom vrtu bilo je 1:0 za Rijeku i 0:0, a na Kantridi 2:1 za Riječane uz određene sudačke repove na štetu osječke momčadi. Dakle, sva tri susreta su bila “šarf”, pa iz toga prozlazi kako favorizirani Riječani i ne izlaze baš lako na kraj s Osijekom.

- Na klupi Osijeka imam sasvim ugodna iskustva na Kantridi, ali ne držim ja do tradicije. Sutra će sve biti novo pa se nema smisla vraćati u prošlost - kaže Šušak.

Možda kad bi mogao “pikati” nekog od tih igračkih pulena iz prošlosti. Dobro bi mu došli s obzirom na stalne probleme s ozljedama i kartonima. Osijek će i u subotu biti oslabljen. Već duže su ozlijeđeni Kurtović i Platero, a na tom popisu je opet Vukobratović, a sada i Špikić. Zbog žutih kartona taj susret preskaču Borna Barišić i Andrej Lukić, pa će opet biti rotacija. Može se pretpostaviti kako će Lukića na stoperskoj poziciji zamijeniti Slavko Bralić, a Barišića na lijevom boku Antonio Pavić.

- Bez obzira na sve te izostanke, na Kantridu dolazimo s ambicijom osvajanja bodova. Samo ćemo na taj način moći izbjeći ovisnost o drugim rezultatima. Iako, ne želim se opterećivati onim što će napraviti konkurencija, već onim što ćemo napraviti mi sami. I zato sve karte bacamo na utakmicu u Rijeci, a tek ćemo nakon nje razmišljati o posljednjem kolu - zaključio je Ivo Šušak, trener nogometaša Osijeka.

Dalibor KELER
Pranjić odlazi u Vijetnam

Iako je sezona na svom vrhuncu, NK Osijek je već počeo reviziju igračkog kadra. Tako je sporazumno raskinut ugovor s Juricom Pranjićem, koji je vrijedio još jednu godinu. Pranjić je dobio priliku otići u inozemstvo, točnije u egzotični Vijetnam, a s obzirom na to da ga kod Ive Šuška nije bilo ni na mapi kada je u pitanju prva momčad, klub ga nije želio kočiti u njegovim ambicijama.(D.Kl.)

UVIJEK TVRDO

SVA TRI OVOSEZONSKA SUSRETA PROTIV RIJEKE BILA SU VRLO NEIZVJESNA

BEZ ŠPOLJARIĆA

Daroviti Osijekov veznjak Josip Špoljarić neće biti u kadru prve momčadi za susret u Rijeci. On je dobio poziv za U-18 reprezentaciju koja je odigrala dvije prijateljske utakmice s Rumunjskom u Županji i Višnjevcu, a u nedjelju će krenuti put Katara na pripremni turnir.(D.Kl.)

Možda ste propustili...

IZBORNICI USTRAJNI U SVOM ZAHTJEVU

Odluka o broju igrača 22. travnja

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini