Crna kronika
DVIJE NESREĆE NA RADU U SLAVONIJI

Radnici ozlijeđeni od udarca palicom i pri padu s vozila
Objavljeno 22. svibnja, 2015.
Lani je u Hrvatskoj bilo 13.929 nesreća na radu

PETRIJEVCI/DONJI MIHOLJAC - Dva su radnika ozlijeđena prekjučer na svojim radnim mjestima. Prvo je nastradao 32-godišnjak koji se pokušao popeti na parkirani traktor u krugu tvrtke na području Petrijevaca. Pri tome se okliznuo na stepenici kabine, izgubio ravnotežu i pao, udarivši leđima o tlo. Prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Druga nesreća na radu zbila se u Donjem Miholjcu.

- U večernjim satima pri pomicanju trupca metalnom polugom u krugu tvrtke u Donjem Miholjcu poluga se otkvačila te je 43-godišnji djelatnik tvrtke zadobio udarac u glavu. U Općoj županijskoj bolnici Našice utvrđeno je da je djelatnik lakše ozlijeđen - doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić iz Policijske uprave osječko-baranjske.

U Hrvatskoj je prošle godine bilo 13.929 nesreća na radu, statistički je podatak Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu. U pet slavonskih županija dogodile su se 2172 nesreće na radu. Od tog broja 1835 nesreća bilo je na radnom mjestu, a 337 na putu na posao i natrag.

Najviše takvih nesreća u Slavoniji i Baranji evidentirano je u Osječko-baranjskoj županiji - ukupno 1020. Na drugom mjestu je Vukovarsko-srijemska županija sa 774, Brodsko-posavska sa 581, Požeško-slavonska sa 438 te Virovitičko-podravska, gdje se lani zbilo 359 nesreća na radu. Osječko-baranjska županija na petom je mjestu u Hrvatskoj po broju nesreća na radu.

Od ukupnog broja nesreća na radu u Hrvatskoj 11.444 nesreće dogodile su se na radnom mjestu, a 2485 na putu na posao ili s posla.

Sandra LACIĆ
PAO SA SKELE

U srijedu u jutarnjim satima 68-godišnjak je pao dok je izvodio radove na kući u Venosevoj ulici u Rakitovici. Nesretni muškarac pao je sa skele, visine od oko jednog metra, i udario glavom u zid kuće. U Općoj županijskoj bolnici Našice utvrđeno je da je zadobio teške ozljede.

2172

nesreće na radu dogodile su se prošle godine u pet slavonskih županija

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike