Osijek
POLA STOLJEĆA ZAVODA ZA UNAPREĐIVANJE SIGURNOSTI

Zaštita je jedan od ekonomskih elemenata važnih za poslovanje
Objavljeno 22. svibnja, 2015.

Zavod za unapređivanje sigurnosti obilježio je jučer prigodnom svečanošću u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića 50. obljetnicu uspješnog rada. Počeci rada te specijalizirane tvrtke za pružanje usluga zaštite na radu, zaštite od požara i zaštite okoliša sežu u 1965. godinu i zapošljavanje prvih radnika u sklopu Zavoda za zaštitu pri radu Zagreb, a kao sastavnog dijela Instituta za sigurnost Zagreb. Od 1993. godine posluju kao dioničko društvo.

Njezin današnji direktor Ivan Babić pohvalit će se visokom obrazovnom strukturom zaposlenih, kao i primjenom najnovijih tehnoloških i stručnih saznanja te velikim brojem raznovrsnih poslova, koji Zavodu omogućuju učinkovito poslovanje, prijeko potrebno u konkurentnim tržišnim uvjetima.

- Svojim djelovanjem Zavod pridonosi i jačanju svijesti o potrebi zaštite radnika, kao i shvaćanju da je zaštita jedan od ekonomskih elemenata važnih za pozitivno i sigurno poslovanje tvrtki i ustanova. Ostvarujući svoju viziju - biti kreativan pružatelj usluga zaštite na radu, zaštite od požara i zaštite okoliša - pokazali smo se kao pouzdan i stabilan partner korisnicima usluga i široj zajednici - istaknuo je Babić.

Goste je u ime Zavoda pozdravio i Vinko Bijuković, koji je dao veliki doprinos razvoju tvrtke od sredine sedamdesetih do prije tri godine, kada je s pozicije direktora otišao u mirovinu. Rođendanskim su se čestitkama pridružili župan Vladimir Šišljagić, gradonačelnik Ivan Vrkić te u ime poslovne zajednice Zoran Kovačević, predsjednik HGK - Županijske komore Osijek. Ova je prigoda iskorištena i za premijerno prikazivanje promotivnog filma o Zavodu za unapređivanje sigurnosti.

Stručnost i tehničku osposobljenost Zavoda prepoznale su tvrtke poput Agrokora, Ine, HEP-a, Nexe grupe, HT-a, jedinica lokalne samouprave, brojne velike, srednje i male tvrtke i ustanove, kao i mnogi obrti i obiteljska gospodarstva. D. Kuštro

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike