Osijek
KONFERENCIJA U ORGANIZACIJI JEAN MONNET KATEDRE I PRAVNOG FAKULTETA

Stručnjaci o nacionalnim pravnim sustavima u kontekstu europske pravne stečevine
Objavljeno 22. svibnja, 2015.

Na Pravnom fakultetu u Osijeku jučer je počela dvodnevna International Jean Monnet Conference “New developments in EU labour, Equality and human rights law”.

Konferenciju su organizirali, pojasnio je izv. prof. dr. sc. Mario Vinković, prorektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera i voditelj Jean Monnet katedre za EU radno pravo, pravo jednakosti i pravo ljudskih prava Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, upravo ta katedra (koju financira EU i koja je bila prva takva katedra na osječkom sveučilištu) i Pravni fakultet Osijek.

Na konferenciji su se okupili stručnjaci iz Litve, Nizozemske, Belgije, Austrije, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Ti se stručnjaci, dodaje Mario Vinković, bave različitim motrištima europskog radnog prava, prava jednakosti i antidiskriminacijskog prava u Europskoj uniji, kao i zaštite prava djeteta.

- Konferencija je dio projektnih aktivnosti i okupila je stručnjake kako bismo vidjeli koji su to problemi u nacionalnom pravnom sustavu u kontekstu europske pravne stečevine. U dva će dana, nadamo se, konferencija dati koncizan pregled problema sudske prakse, kao i ponuditi rješenja - pojasnio je Vinković.

Dodao je kako su na konferenciji sudjelovali Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske, i zamjenik pravobraniteljice, dr. Goran Selenac, te savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Republike Hrvatske Anka Slošnjak.

Konferencija se nastavlja i danas (petak) tijekom prijepodneva u dvorani na prvom katu Pravnog fakulteta. D. Pejić

Sudjeluju stručnjaci iz Litve, Nizozemske, Belgije, Mađarske, Austrije, Slovenije, BiH, Srbije i Hrvatske

Možda ste propustili...

GLAZBENI ISPRAĆAJ KRUNOSLAVA SLABINCA U ČETVRTAK

Osijek će Kiću ispratiti dostojanstveno i uz sve propisane mjere

U ČEPINSKOJ KNJIŽNICI

Čitateljski klub za mlade

BLAGDANSKI UGOĐAJ IPAK NEĆE IZOSTATI

Uskoro će zasjati božićna rasvjeta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

URBANOCID NAD SPOMENIKOM PRIRODE

Pa kako vas nije stid parkirati u Perivoju?

2

GOSPOĐA GAJIĆ TRENIRA I INSPIRIRA

Fit baka Barbara: 81 mi je godina tek!

3

DO KRAJA STUDENOGA

Most će uskoro biti snježnobijeli