Regija
ČETVRTA REGIONALNA MULTIMEDIJALNA IZLOŽBA U PAKRACU

Hi-Fi izložba, radionice, kušaonica...
Objavljeno 22. svibnja, 2015.

PAKRAC - U Pakracu je počeo 4. Multipak – najveća regionalna multimedijalna izložba. Organiziraju je "Robertoshop" Božidara Savija, idejnog začetnika izložbe, Muzej grada Pakraca, Gradska knjižnica i čitaonica te Grad Pakrac i Turistička zajednica. Prvo od niza događanja tijekom ovog tjedna pripalo je djeci - u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Danske u Muzeju je održana revija kratkih filmova za djecu i mlade.

- Prvi skup održan je baš na dan kada se obilježava Međunarodni dan muzeja i mi smo to namjerno napravili. Cilj Dana muzeja je da se muzeji otvore javnosti i povežu s drugim čimbenicima u lokalnoj zajednici pa nam se učinilo kako je ovo dobar način da mi to učinimo. I sam Multipak se svake godine širi i prema broju onih koji se uključuju u organizaciju i lokacijama gdje će se održavati razna događanja jer ideja je ta da od njega cijela zajednica ima koristi. Želja je da Multipak obogati kulturne sadržaje u gradu, a i pomogne njegovoj promidžbi jer ovih dana, posebice sljedećeg vikenda, doći će puno ljubitelja glazbe iz raznih gradova i država – rekla je ravnateljica muzeja Jelena Hihlik.

Tijekom ovog tjedna posjetitelji će moći nazočiti tribinama, projekcijama dokumentarnih filmova, koncertima..., a središnji dio Multipaka bit će u petak, subotu i nedjelju. Svečano otvorenje je u petak u 12 sati a do 19 sati na nekoliko lokacija bit će Hi-Fi izložba. Termin za subotu je 10 do 19 sati, a najavljeni su: geocaching event, retro kutak, bubnjarska radionica, radionica izrade kemograma, glazbena kušaonica, izložba "The Good City", putopisno predavanje "Biciklom do Grčke", nastup uličnih svirača, Jazz Busters... Posjetitelji će moći besplatno registrirati bicikl ili se njime provozati gradom, kao i provozati se kočijom Državne ergele Lipik. (AGM Kruna)

Možda ste propustili...

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

BRINUT ĆE SE O 36 STARIJIH OSOBA

Ugovori o radu i bicikli za 6 žena

Najčitanije iz rubrike