Sport
FINALE NOGOMETNOG KUPA HRVATSKE

Dinamu Rabuzinovo sunce nakon penala
Objavljeno 21. svibnja, 2015.

ZAGREB - Nogometaši Dinama osvojili su Kup Hrvatske. Međutim Split je pao u Maksimiru tek nakon jedanaestereca s 4:2. Nakon osnovnog dijela igre i produžetaka nije bilo pogodaka. Dinamu je ovo 13. put u povijesti da osvaja kup i prva dvostruka kruna nakon 2012. godine. Trener Zagrepčana Zoran Mamić prezadovoljan je bio ostvarenim: - Emocije su velike. Presretan sam jer smo osvojili dvostruku krunu. Momčad je to svojim radom čitavu godinu zaslužila. Sretan sam što vodim ove dečke i imam ovakve suradnike“, poručio je trener Zagrepčana Zoran Mamić. Split je posljednjih 25 minuta (u produžetku nap.a) igrao s igračem manje zbog isključenja Galovića. Kraj utakmice nije dočekao gostujući trener Zoran Vulić koji je na tribine otišao zbog prigovora sucu.

- Mi smo igrali koliko možemo igrati protiv ovako jakog Dinama. Moji su momci dali svoj maksimum i odigrali najbolje što mogu. Čestitam Dinamu na osvojenom kupu, rekao je Vulić.

Modri su od početka susreta dominirali na terenu, ali nisu uspjeli probiti čvrstu splitsku obranu pa su tako susret odlučili udarci s bijele točke. Kod Dinama su golove s 11 metara postigli Henriquez, Taravel, Pivarić i Machado, dok su kod Splita zabili Tomislav Barbarić i Antonio Mršić. Marko Rog je pogodio vratnicu, a Slavko Blagojević je prebacio okvir gola. Media servis

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana