Osijek
GISKO I DOM ZDRAVLJA U AKCIJI HRVATSKA VOLONTIRA

Dok su majke dojile, njihova starija djeca slušala su priče
Objavljeno 21. svibnja, 2015.

Vezani članci

U CENTRU ZA DIJETE

Fitness za bebe

Kako spojiti čitanje i dojenje ovoga su tjedna, u sklopu manifestacije Hrvatska volontira, zajednički osmislili djelatnici Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek i osječkog Doma zdravlja. U utorak poslijepodne tako je u zdravstvenoj stanici na Jugu 2 organizirano čitanje pod nazivom "Čitajmo najmlađima", gdje su majke udružene u grupu za potporu dojenju "Krijesnica" dovele svoju stariju djecu.

- Želimo promovirati čitanje i dojenje i nadamo se da će ovakvo druženje prerasti u tradiciju, bar jednom mjesečno. Ovo je naša prva suradnja s patronažom Doma zdravlja, a inače već se pet godina uključujemo u volontiranje - ispričala je Melita Nađ iz Gradske i sveučilišne knjižnice, dok je Daria Sladić Rimac, koordinatorica volontera, naglasila važnost čitanja najmlađima, a što je ovom prilikom omogućeno majkama koje su ondje došle dojiti tek rođenu djecu i sa sobom povele stariju. Ondje su se tako našle i sestre, sedmogodišnja Paula i dvije godine starija Marta koje kažu kako rado posuđuju knjige u GISKO-u, a vole čitati knjige i izvan propisane lektire.

- Obje volimo čitati Petrine priče - rekle su uglas Marta i Paula Pavlović kojima ovaj susret s djelatnicima GISKO-a u zdravstvenoj stanici neće biti i posljednji. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike