Crna kronika
ODGOĐENO SUĐENJE BIVŠOJ ŠEFICI POREZNE

Optužena na sudskom hodniku
verbalno napala fotoreportere
Objavljeno 21. svibnja, 2015.

OSIJEK - Suđenje bivšoj šefici Porezne uprave u Slavonskom Brodu Spomenki Vinković (62) te Tajani Karačić-Šakić (40) i njezinoj majci Ankici Karačić (64) odgođeno je za 30. lipnja zbog iznenadne bolesti člana sudskog vijeća. Na Županijskom sudu u Osijeku za jučer je bila sazvana prva sudska rasprava ženama koje USKOK optužnicom tereti za zloporabu položaja i ovlasti, primanje mita, pomaganje u primanju mita te poticanje na zloporabu položaja i ovlasti.

Spomenku Vinković tereti se da se od kraja studenoga 2013. do 6. ožujka 2014. dogovarala s majkom i kćeri Karačić kako će obaviti uvid u informacijski sustav Porezne uprave i u podatke za jedno trgovačko društvo i jedan obrt. Tereti je se i da se dogovorila kako će načiniti potrebnu dokumentaciju da bi se smanjio porezni dug navedenih obveznika, kako bi se izbjegle sankcije za počinjene prekršaje.

Inače, na sudskom hodniku došlo je do verbalnog napada Tajane Karačić-Šakić na fotoreportere. Optužena je bila revoltirana što su fotoreporteri obavljali svoj posao, a fotoreporterki Cropixa spomenula je u negativnom kontekstu i dijete. Fotoreporteru Pixsella, uz to što mu se obratila povišenim tonovima, odmaknula je i ruku. Nakon što joj je rečeno da će se pozvati pravosudni policajci ako ne prestane, Karačić-Šakić se primirila. Ušavši u sudnicu, nije htjela sjesti, nego se okrenula leđima sudskom vijeću, čekajući da fotoreporteri odu. Nakon što ju je predsjednik sudskog vijeća opomenuo i kazao da fotografi imaju dozvolu suda za svoj posao te joj rekao da sjedne, prozvavši je imenom, Tajana Karačić-Šakić revoltirana je napokon sjela na optuženičku klupu.S.Lacić

Možda ste propustili...

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike