Dome slatki dome
JEDINSTVENI UGRADBENI UREĐAJ

Spaja pogodnosti kuhanja na pari i na mikrovalovima
Objavljeno 21. svibnja, 2015.

Kad je riječ o najčešće upotrebljavanim uređajima, ploče za kuhanje bez sumnje zauzimaju prvo mjesto. Ali stvari postaju zanimljivije kad se pojave kandidati za drugo mjesto: mikrovalne pećnice trenutno vode, ali parne pećnice su također učvrstile svoju poziciju. Uzevši u obzir skučenost prostora u mnogim kuhinjama, izbor uređaja često je sveden na ili-ili situaciju sa samo jednim ili dva uređaja od kojih možete birati. Najnoviji Miele ugradbeni uređaj završava ovu dilemu: DGM 6800 je parna pećnica s mikrovalovima.

Devet od deset Mieleovih korisnika želi još jedno ugradbeno kuhalo u svojoj kuhinji – ali su prisiljeni birati između mikrovalne pećnice i parne pećnice. DGM je savršeno rješenje budući da kombinira prikladnost mikrovalne pećnice s kvalitetom kuhanja parnih pećnica. Snaga mikrovalova se može postaviti na sedam razina (najviše 1000 W). Posebne pogodnosti uključuju QuickStart funkciju (npr. za podgrijavanje kakaa pri samom dodiru na gumb) i automatski program za kokice.

Kako su energije pare i mikrovalova potpuno drugačije s obzirom na njihovo djelovanje, inženjeri proizvoda našli su se pred tehničkim izazovima. Vrata uređaja, npr., moraju biti tako dizajnirana da spriječe bilo kakvo propuštanje mikrovalne energije, ali isto tako moraju spriječiti istjecanje pare. Nadalje, unutrašnja kućišta uvijek su načinjena od nehrđajućeg čelika i stoga ispunjavaju najstrože uvjete kvalitete čak i kad su izložena pari. Problem s metalom u mikrovalnoj pećnici jest taj da izaziva iskrenje. Silikonske spojnice učinkovito odvajaju kućište od rešetki od nehrđajućeg čelika sa strane. Kućište je sad veće, veličine 40 l, osvijetljeno je trajnim LED svjetiljkama i dolazi u paketu s ekstra velikim spremnicima za kuhanje i staklenim pladnjem.

Stvaranje svojih vlastitih programa ima praktičnu pogodnost na DGM 6800 pećnici kao kombinacija dvaju modela koji ujedinjuju brzinu kuhanja na mikrovalovima s izvanrednim karakteristikama pare što podižu kvalitetu. Ovo pojednostavljuje npr. polagano odmrzavanje i ujednačeno kuhanje u jednom programu. Odmrzavanje i podgrijavanje, primjerice zamrznutog variva ili juhe, uključuje zaobilaženje četiriju koraka u jednom programu u kojem se mikrovalna energija zamjenjuje s parom. Čak i jednostavno podgrijavanje hrane kombinacijom mikrovalova i pare ima više smisla jer para sprječava isušivanje hrane.(J.Kn.)

Možda ste propustili...

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

Najčitanije iz rubrike