Regija
PRILIKA I PRIZNANJE TURIZMU DONJOMIHOLJAČKOG KRAJA

Ljepote Miholjštine na
RAI-ju će vidjeti Europa
Objavljeno 21. svibnja, 2015.
RAI će snimljeno prikazati u emisiji Geo&Geo i na Nacional Geographicu

DONJI MIHOLJAC - U okviru novog marketinškog koncepta HTZ-a PPS (Hrvatska 365) Osječko-baranjska županija nekoliko je dana bila domaćin novinarima iz Italije, TV RAI 3, tijekom kojih se televizijska ekipa upoznala i s ljepotama donjomiholjačkog kraja, kroz koje ih je provela voditeljica Turističkog ureda TZ Donjeg Miholjca Melia Vidaković. Uz Osijek, Đakovo i Našice, TV ekipu su osobito oduševili i prizori snimljeni na prostoru prekrasnog donjomiholjačkog dvorca Mailath te u zaštićenom perivoju na koji je naslonjen dvorac.

- Naglasak njihova posjeta našem kraju bio je na prezentaciji prirode u funkciji turizma i kulture, a ovdje je zaista bilo pregršt motiva za tu tematiku, jer prikazali smo im prizore koje godinama oduševljavaju naše turiste iz Poljske, Njemačke, Mađarske i drugih zemalja EU-a, pa i šire, koji svakodnevno posjećuju Donji Miholjac i kojih nam je broj ove godine već sada povećan za deset posto u odnosu prema prošloj godini - naglasila je Vidaković, koja je TV ekipu nakon Donjeg Miholjca odvela na Etno Blanje, kojim su novinari bili jednako fascinirani, uvjerivši se da je riječ o pravom, istinskom obliku ruralnog turizma u selu sa samo deset kuća, čiste i netaknute prirode te s mnogo domaćih životinja.

- S obzirom na to da je ovo studijsko putovanje TV RAI 3 od 17. do 22. svibnja bilo za potrebe dokumentarne emisije Geo&Geo, ali i za National Geographic, redakcija ovog dokumentarnog programa planirala je Hrvatskoj posvetiti pet dokumentarnih emisija o kontinentalnom turizmu, koje će biti prikazane u 2015. i 2016. godini. Kako je gledanost tog dokumentarnog programa vrlo visoka, i iznosi do 1,500.000 gledatelja, nepobitno je da je njihov izbor i posjet donjomiholjačkom kraju veliko priznanje našim naporima na promoviranju turizma našeg kraja, ali i odlična prilika da privučemo nove turiste i našom ponudom ih uvjerimo koliko je ovaj kraj, ali i cijela Osječko-baranjska županija te Slavonija i Baranja, odličan izbor destinacije, na kojoj se odlično i ugodno može provesti, opustiti i uživati - poručila je Melia Vidaković.

Lidija ANIČIĆ
ZA DESERT TAŠCI S PEKMEZOM

Domaćini su se ovom prigodom svojski potrudili i oko jelovnika, počastivši goste kulenom od mesa crnih slavonskih svinja, šarolikim kvalitetnim domaćim suhomesnatim proizvodima, svježim domaćim sirom te teletinom s krumpirom iz krušne peći, na što su se nastavili tašci s pekmezom za desert.

Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

Najčitanije iz rubrike