Dome slatki dome
PROFINE-CROATIA

Prozori i vrata za štednju energije i zdravo stanovanje
Objavljeno 20. svibnja, 2015.

Prošlo je već više od 60 godina od prvog serijski proizvedenog PVC prozora u svijetu, onog tvrtke TROCAL iz 1954 godine. Danas je PVC tržišno najuspješniji materijal za proizvodnju građevinske stolarije sa stalno rastućim tržišnim udjelom. U Europi, u stambenom sektoru taj udio dostiže 60%, dok je čak sedam od svakih 10 prozora kod adaptacija i renoviranja izrađeno od PVC materijala.

Prozori i vrata se ubrajaju u građevne elemente pred koje se postavljaju najveći zahtjevi. Oni pročelju daju osobnost, podižu materijalnu vrijednost vašeg doma i imaju velike mogućnosti oblikovanja. S druge strane, prozori nisu nimalo jednostavni elementi; oni su dio ovojnice zgrade i od njih se očekuju značajna izolacijska svojstva - arhitektonski, moraju osigurati kontinuitet unutrašnjosti građevine s vanjskim prostorom i osigurati prirodni dotok svjetlosti u unutrašnjost, iako, po definiciji, predstavljaju otvore u fasadi, svojevrstan prekid kontinuiteta.

Kao pioniri i predvodnici u branši, Trocal, Kömmerling i KBE, tvrtke članice profine Grupe, kontinuirano pomiču granice i postavljaju nove tehnološke, estetske, energetske i ekološke standarde na području građevinske stolarije.

 

 

 

Novi dragulj u kruni najvećeg europskog proizvođača PVC profila za prozore i vrata, profine Grupe, je System 76. Radi se o najsveobuhvatnijem profine-ovom sustavu, s preko pedeset geometrija glavnih i pomoćnih profila.

Izvanserijske vrijednosti toplinske izolacije već u standardnim prozorima, vitki izgled profila s velikim ostakljenim površinama za maksimalno iskorištenje solarne energije, ultra moderna funkcionalna ostakljenja do 48 mm debljine i kompatibilan dizajn - sve je to ujedinjeno u novoj generaciji profila KBE 76, KÖMMERLING 76 i TROCAL 76.

Već u AD izvedbi (s brtvom na naslonu) sustav pokazuje iznimnu vrijednost toplinske izolacije od Uf = 1,1 W/(m2K), dok je kod MD profila (sa središnjom brtvom) taj koeficijent Uf = 1,0 W/(m2K). To daleko nadmašuje hrvatske i europske propise o energetskoj učinkovitosti i čini elemente izrađene od System 76 profila pogodnim za niskoenergetsku gradnju, a uz odgovarajuće ostakljenje i neznatne dodatke (izolacijska pjena u centralnoj komori) sustav je certificiran i za pasivne kuće.

Dubina ugradnje od 76 mm je iznimno pogodna kako za primjenu u projektima obnove, tako i u novogradnji. Izvrsne izolacijske vrijednosti ovog profila savršeno se nadopunjuju s 'vitkim' vizualnim dojmom profila prilagođenih višestrukom i funkcionalnom ostakljenju velike debljine, što je rezultiralo elementima nenadmašne energetske efikasnosti, usporedive samo sa sustavima daleko veće ugradbene dubine.

Izgled i dizajnerske mogućnosti ovog sustava potpuno su u skladu s ciljanom ulogom tržišnog lidera. Bogata raznolikost koju nudi širok spektar boja, laminata i inovativnih aluminijskih obloga nudi arhitektima, dizajnerima i kućevlasnicima sve što im je potrebno za gotovo beskrajnu slobodu oblikovanja.

System 76 potpuno je kompatibilan s ostalim proizvodima iz široke palete ponude tvrtki KBE, Kömmerling i Trocal, kao što su premium klizne stijene PremiDoor 88 i PremiDoor 88 lux, te sustav roleta VariNova i PVC grilje i škure OmbraPlus. Za zdravu mikroklimu u vašem životnom i radnom prostoru tu su inovativni sustavi pasive ventilacije, a svi proizvodni procesi i materijali utemeljeni su na profine-ovoj zaštićenoj Greenline tehnologiji, što i kupce Kömmerling, KBE i Trocal sustava svrstava u europsku ekološku elitu.

Info: www.profine-croatia.hr
Možda ste propustili...

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

Najčitanije iz rubrike