Osijek
NEMILI DOGAĐAJ NA SPORTSKOM NATJECANJU

Profesor dječaka (9) iz Antunovca zaboravio u Osijeku
Objavljeno 20. svibnja, 2015.
Dječak je sam krenuo kući pješice južnom obilaznicom, gdje ga je vidio očev prijatelj

Devetogodišnjeg Marina, učenika trećeg razreda Osnovne škole “Antunovac”, profesor tjelesne i zdravstvene kulture zaboravio je u - Osijeku.

Naime, u Gradskom vrtu u Osijeku održavala se sportska manifestacija “Erste plava liga”, a da bi djeca stigla ondje, iz Antunovca su prevezena autobusom. Međutim, kada je sve bilo pri kraju, autobus i profesor otišli su u Antunovac, a Marin je ostao sam.

- Sin se zadržao na mjestu gdje su se dijelile medalje. Primijetio je da nema njegovih prijatelja i otišao je do mjesta gdje je bio parkiran autobus, no nije ga više bilo. Krenuo je kući pješice južnom obilaznicom i već kada je prošao odlagalište otpada, naišao je moj prijatelj automobilom i prepoznao ga. Međutim, Marin nije htio ući u njegovo vozilo jer je u njemu bilo još ljudi. Tek kada mu se moj prijatelj obratio imenom, pristao je prići mu. Prijatelj me nazvao i pitao: “Što ti sin radi na obilaznici?” a ja sam bio šokiran - kaže nam Zlatko Matijević, otac zaboravljenog 9-godišnjaka.

- Sin je došao kući sav crven, prašan, uplakan i dehidriran. Tek drugi-treći dan se smirio. Dragom Bogu hvala što mu se ništa nije dogodilo - kaže Marinova mama Marijana.

Isti su dan roditelji otišli do škole, no s obzirom na to da radi samo u prvoj smjeni, nisu pronašli profesora. Drugi su dan otišli ravnatelju koji je bio šokiran kada je čuo što se dogodilo.

- Bio sam potpuno šokiran, a kada sam nazvao profesora Pačarića i rekao mu što je bilo, njemu je pozlilo. Roditelji su prijavili slučaj prosvjetnoj inspekciji, koja je bila u školi i utvrdila da što se tiče nas nije bilo nepravilnosti. Problem je nastao u tome što su pojedini roditelji spornog dana dolazili u Osijek po svoju djecu, a nitko ni od djece poslije nije primijetio da Marin nedostaje. To učitelja svakako ne opravdava jer ih je trebao prebrojiti na povratku, ali želio je najbolje djeci, da odu i zabave se jedan dan u Osijeku - kazao je Tomislav Buk, ravnatelj Osnovne škole “Antunovac”.

Prosvjetna je inspekcija sankcionirala profesora Ivana Pačarića opomenom pred otkaz.

Sandra LACIĆ

IVICA PAČARIĆ

prof. tjelesne i zdravstvene kulture

Sto posto preuzimam odgovornost

Profesor tjelesne i zdravstvene kulture Ivica Pačarić potpuno priznaje svoju odgovornost za ovaj nesretan slučaj. Ističe kako mu je, kada je čuo što se dogodilo, prvo kroz glavu prošlo kako se mali Marin osjećao i kako bi se on osjećao da je njemu netko zaboravio dijete. Stoga razumije ljutnju Marinovih roditelja. I on kaže da se podudarilo nekoliko nesretnih slučajnosti.

- U Osijek smo išli velikim autobusom. Bilo je 63-oje djece i rekao sam im da dobro zapamte dijete pokraj sebe. Dok smo bili u Osijeku, nekoliko je roditelja odvelo svoju djecu, a kada smo se vraćali u Antunovac, po nas je došao manji autobus koji nije imao razglas. Četiri sam puta ponovio djeci da pogledaju jesu li svi na broju i činilo se sve u redu - dodaje s tugom profesor Pačarić. Ističe da će ga to što se dogodilo pratiti cijeli život.

- U mojim očima me nitko i ništa ne može opravdati od ovoga, a što će netko reći o svemu manje je bitno. Sto posto preuzimam odgovornost za ono što se dogodilo, ali krivnja nije samo moja. Radi se o tome da kada bismo imali dovoljno novca, naša seoska djeca ne bi ovisila o tome tko će ih nekamo prevesti, već bi kao i gradska djeca imala plaćen prijevoz - kaže profesor Pačarić.

Možda ste propustili...

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike