Novosti
TROGODIŠNJAK TREBA POMOĆ

Nakon teške operacije Noah kreće u novu bitku
Objavljeno 20. svibnja, 2015.

Trogodišnji Noah Pihir nedavno je naučio govoriti, hodati, jesti krutu hranu... I to drugi put u svom kratkom životu. Nakon operacije tumora na malom mozgu, kojoj je podvrgnut u rujnu prošle godine, taj hrabri dječak iz Golubinjaka, u općini Dežanovac, jednostavno je zaboravio obavljati osnovne životne funkcije. Nakon buđenja iz narkoze nije odmah prepoznao čak ni svoje roditelje Mirjanu i Davida.

- To nam je palo jako teško. Kad smo ga prvi put obišli nakon operacije, doživio nas je kao potpune strance. Nije nam želio prići, nije pokazivao zanimanje ni za svoje omiljene igračke. Bio je vrlo nemiran, čak smo morali stavljati deku na ogradu kreveta, u strahu da se u svom nemiru ne ozlijedi - priča otac David, a prenosi Bjelovarski list.

Dječak je operiran, prošao je kemoterapije, no stanje se pogoršalo - tumor je ponovno počeo rasti. S obzirom na veliki rizik, Noah ne može biti podvrgnut istom operativnom zahvatu pa su liječnici odlučili pokušati uništiti tumor zračenjima. Upravo ovih dana dječak se podvrgava tom postupku, a njegovi roditelji s njim provode gotovo svaki trenutak u zagrebačkoj klinici. Prijatelji obitelji Pihir ovih su dana udružili snage kako bi pomogli dječaku. Na inicijativu Davidovih radnih kolega iz županijskog Zavoda za hitnu medicinu u Bjelovaru, za Noaha je organiziran malonogometni turnir na kojem je nastupilo 12 ekipa. Sva sredstva prikupljena na utakmicama namijenjena su za pomoć bolesnom dječaku. “Ta nas je gesta naših prijatelja iskreno dirnula. Iznenađeni smo brzinom kojom se proširio poziv za pomoć Noahu. Ovih dana zovu me ljudi koje ne poznajem, prijatelji i znanci s kojima se nisam čuo godinama, svi žele pomoći. Cijela naša obitelj od srca je zahvalna svim tim ljudima”, napominje David. Svi koji mogu i žele pomoći malenom Noahu i njegovoj obitelji da lakše prebrode ove trenutke, donacije mogu uplatiti na račun otvoren u Zagrebačkoj banci – IBAN HR 7523600003242597373. (E.S.)