Regija
OŠ LIPIK DOMAĆIN 3. "FESTIVALA MATEMATIKE"

Natjecali se matematičari iz 19 škola
Objavljeno 19. svibnja, 2015.

LIPIK – Lipik je ovog petka bio domaćin 3. „Festivala matematike“, na kojemu su sudjelovali učenici iz 19 škola iz Lipika, Petrinje, Požege, Osijeka... Glavni “krivac” za festival je prof. matematike iz Lipika Nenad Kuzmanović.

- Radio sam u Puli u talijanskoj školi pa znam za slično natjecanje u Italiji. Malo sam to drukčije osmislio i inicirao ovo natjecanje kod nas s ciljem da se matematika popularizira među učenicima. Obično prevladava mišljenje kako je matematika bauk među djecom i želja nam je to promijeniti jer je matematika kao predmet jako važna – objasnio je prof. Kuzmanović, predsjednik Udruge "Centar znanja", koja je festival organizirala zajedno s OŠ Lipik.

Prije početka natjecanja učenike i mentore pozdravili su ravnateljica škole Klaudija Kovač, gradonačelnik Vinko Kasana i dožupan za društvene djelatnosti Ferdinand Troha. Natjecanje je održano ekipno i pojedinačno, a postignuti su sljedeći rezultati: najuspješnija ekipa 3. i 4. razreda je OŠ Jagode Truhelke iz Osijeka, druga je lipička škola, a treća škola iz Rajića. U kategoriji učenika 5. i 6. razreda najbolja je bila ekipa OŠ Mitnica Vukovar, drugo mjesto pripalo je OŠ “Vladimir Nazor” Vinkovci a treće učenicima Katoličke OŠ Požega. Među 7. i 8. razredima prva je OŠ Remete Zagreb, druga je OŠ I. Mažuranića Vinkovci a treća OŠ V. Nazora Vinkovci.

U pojedinačnom dijelu natjecanja nagrade su osvojili: učenici 3. razreda: 1. Kristijan Kasana, 2. Andrej Golik, 3. Marko Bažić; učenici 4. razreda: 1. Matej Čavlović, 2. Relja Šegvić, 3. Matijas Adžijević; učenici 5. razreda: 1. Roko Mašković, 2.Tonka Šegvić, 3. Lucijan Grgić; učenici 6. razreda: 1. Leonard Lukačević, 2. Sunčica Ivančić, 3. Josip Kolar; učenici 7. razreda: 1. Lea Idžotić, 2. Fabijan Ereiz, 3. Barbara Čačić; učenici 8. razreda: 1. Laura Grutters, 2. Mihael Miličević, 3. Heidi Sokolovski.(AGM Kruna)

Možda ste propustili...

DRŽAVNO NATJECANJE IZ INFORMATIKE

Boris Boronjek treći u državi

OHRABRUJUĆI REZULTATI

Policija: Građani vraćaju oružje

VALPOVO I OSIJEK-KOTEKS POTPISALI UGOVOR

Prometna infrastruktura i javna rasvjeta u Zoni II

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KVAROVI SVE ČEŠĆI

Veći dio gradskog vodovoda stariji od četrdeset godina

2

NJEMAČKI PRODUCENTI SNIMILI REPORTAŽU O DONJEM MIHOLJCU

Za goste grofovski gulaš prema receptu iz 1901. i kruh s vrganjima i panjevčicama

3

2.VINKOVAČKI FESTIVAL ŠUNKE, VINA, RAKIJE I KULENA

Otočanka Josipa Spajić odličnim
kulenom do titule šampiona