Regija
U CENTRU BELOG MANASTIRA

Prva palačinkarnica u Baranji
Objavljeno 19. svibnja, 2015.

BELI MANASTIR - Dugo je razmišljao kako pomoći mlađem bratu koji, iako je poprilično zagazio u treće desetljeće života, nikako nije mogao naći posao. Pri posjetu Zagrebu na uglu jedne ulice ugledao je palačinkarnicu. Naručio je palačinku i - rodila se ideja. Zašto sličan fast food objekt ne otvoriti u Baranji budući da takvo što u ovoj regiji ne postoji, zapitao se. U Belom Manastiru je, u ''Poštanskoj ulici”, nedaleko od tržinice, iznajmio prostor, osnovao j.d.o.o., nazvao ga Garfield i, zajedno s bratom, počeo učiti peći palačinke. Stotine su ih, kaže, uništili, dok nisu ''saznali znanje''. Recept je, tvrdi, bakin, a tehnika njihova. Priča je to Miroslava Muse (32), jednog od onih baranjskih ''sretnika'' koji, bar za sada, ima stalni izvor primanja jer je - zaposlen. No, to nije slučaj s mlađim Musom, Krešimirom. Koji će za sada biti jedini zaposlenik.

- Otprilike šest mjeseci trebalo je proći od ideje do realizacije. Nabavili smo stroj za pravljenje palačinki, profesionalno kuhalo za hrenovke i grijače za pecivo. Uredili smo prostor, u sve uložili približno 20 tisuća kuna i počeli - pričaju braća Musa, ponosni na prvi sličan objekt otvoren u jedinom baranjskom gradu, pa i u Baranji općenito. Za početak, ističu, peći će sedam vrsta palačinki, od čega četiri iz slatkog te tri iz slanog asortimana. ''Adut'' im je, kažu, baranjska palačinka, u kojoj dominira kulen, ali se ne srame ni onih slađih. Palačinke su im poprilično široke, promjera 40-ak centimetara, a osim palačinki, u palačinkarnici Charlie može se kupiti i ukusan hot dog, odnosno dvije vrste ne tako malih sendviča.

- Ovo je samo početak. Za sada ispitujemo tržište, a nadamo se vrlo brzom proširenju asortimana i kretanjem s dostavom - govore, napominjući kako su se Baranji pokušali prilagoditi i cijenama, pa se cijene cijelog asortimana kreću od 9 do 12 kuna.I.Getto

BIT ĆE I KUKURUZA

Planiraju se ''uklopiti'' i u sezonsku ponudu. Tako će, kada za to dođe vrijeme, početi, primjerice, prodaju kuhanog kukuruza koji se u Baranji, čini se, nigdje ne može kupiti. Radno je vrijeme palačinkarnice od ponedjeljka do petka od 9 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana