Regija
HRVATSKI RADIO VALPOVŠTINA - JEDNA OD NAJSTARIJIH LOKALNIH RADIOPOSTAJA U RH

Obiteljski radio u eteru pola stoljeća
Objavljeno 20. svibnja, 2015.

VALPOVO – Otkako se u eteru prvi put začulo “Ovdje Hrvatski radio Valpovo”, preteča današnjeg Hrvatskog radija Valpovština, prošle su više od 53 godine, no i u šestom desetljeću rada ta radiopostaja ne prestaje biti zanimljiva i atraktivna, ne samo slušateljstvu Valpovštine nego i mnogo šire - s neskrivenim nam se ponosom pohvalio direktor HRV-a Davor Runje.

- Hrvatski radio Valpovština emitiranje je počeo 27. travnja 1963., a osnivač mu je bila tadašnja Skupština Općine Valpovo. Radio je djelovao u sklopu Narodnog sveučilišta “Ivo Lola Ribar” i treba istaknuti da je u to vrijeme to bio prvi elektronski medij ne samo u Valpovštini nego i šire, čija je odlika uvijek bila iznimno velika slušanost među stanovništvom jer je dugo upravo radio bio jedini izvor informacija, obavijesti, zabave, ali i edukacije. Stoga se iznimno nastojalo da se ta uloga radija u životu građanstva našeg kraja neprestano nadgrađuje i proširuje novim sadržajima, po mjeri i ukusu različitih dobnih skupina slušateljstva, a na istom principu temelji se i rad današnjeg HRV-a - ističe Runje, dodajući da je posebno poglavlje u djelovanju te radijske kuće, na što su iznimno ponosni, sudjelovanje u Domovinskom ratu informativnom djelatnošću, koja je u to vrijeme bila jako važna.

- Hrvatski radio Valpovština danas, iako u otežanim tržišnim i gospodarskim uvjetima, uredno posluje, bez većih problema, što nije ni lako ni jednostavno. Posebno smo ponosni na činjenicu što nemamo zaostalih dugova i što sve obveze ispunjavamo na vrijeme te što više od 60 posto prihoda realiziramo na otvorenom tržištu s tendencijom stalnog povećanja tog postotka. Osim toga, Radio je obiteljskog karaktera, prilagođen široj populaciji, s gotovo 80 posto domaće glazbe koju preferiraju slušatelji, a program se emitira 24 sata dnevno. Trenutačno imamo sedam zaposlenika, koji nastoje održati kvalitetu programa na visokoj razini, a u tome nam svesrdno pomažu i novi mladi kadar kojim pojačavamo našu ekipu. Tako želimo i u vremenima stalnog proboja novih medija svojim slušateljima potvrditi kako su nam interes javnosti te objektivnost i vjerodostojnost u izvještavanju bili i ostali prioritet, zbog čega smo sigurni da imamo odličnu perspektivu - poručio je Runje. L. Aničić

Posebno su ponosni na informativnu djelatnost u vrijeme rata

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike