Novosti
NOVI POLITIČKI OBRAČUN U OSIJEKU - HDZ NAPAO, HDSSB MU ŽESTOKO ODGOVORIO

HDSSB: HDZ-ov konobar dvije godine održava osječku koaliciju HDZ-a i SDP-a
Objavljeno 18. svibnja, 2015.

U danu koji je, u političkom smislu, obilježio novi sukob na relaciji HDZ-HDSSB, napad prvih i žestoki odgovor drugih, pojavila se i jedna misao oko koje su se u vrhu HDSSB-a složili s predsjednikom HDZ-a: “Slažem se s Karamarkom; dobije li HDZ vlast, doista nas čeka 'dolina suza'!”, poručio je dopredsjednik HDSSB-a Karlo Šatvar.

Prvi je pred novinare jučer izišao Damir Kramarić, odnedavno, nakon što je raspušten osječki gradski odbor kojemu je bio na čelu, član Predsjedništva HDZ-a, te se obrušio na predsjednika HDSSB-a Dragana Vulina koji je, podsjetimo, nedavno prozvao Tomislava Karamarka radi izazivanja podjela u društvu u svrhu dolaska na vlast. Između uvreda na Vulinov račun, iznio je tako i tezu prema kojoj HDSSB surađuje s SDP-om kako bi zajedno pokušali osvojiti vlast na sljedećim parlamentarnim izborima. Potvrda tome je, tvrdi, kandidatura Željka Kraljička za ministra poljoprivrede kojega bi, kaže, premijer Zoran Milanović prihvatio umjesto Tihomira Jakovine. “Vulin propituje samostalnost predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je pokazala da politiku temelji na zajedništvu i poštivanju Domovinskog rata, gospodarstvu i razvoju Hrvatske. Trude se ovakvim porukama destabilizirati HDZ”, kazao je još Kramarić, ocijenivši kako prema njegovom osobnom mišljenju nema mogućnosti za koaliciju HDSSB-a i HDZ-a.

Odmah potom, konferenciju za novinare održali su i u HDSSB-u. Uz poruku “HDSSB je sve jači i jači, kako u Osijeku, tako i cijeloj Slavoniji i Baranji”, dopredsjednik stranke Karlo Šatvar i član HDSSB-ovog Vijeća za nacionalnu, regionalnu i unutarstranačku politiku Krešimir Bubalo, ismijali su imenovanje predsjednika raspuštenog osječkog odbora HDZ-a za člana Predsjedništva te stranke, nazivajući Kramarića “konobarom”. “Kada vidim tko se sve imenuje u Predsjedništvo te stranke, kao što je osječki konobar, zadužen za konobarenje u Predsjedništvu HDZ-a, ali i za specijalni rat protiv HDSSB-a, onda se, uistinu, slažem s Karamarkom da nas, u slučaju da HDZ dobije vlasti, čeka 'dolina suza'”, rekao je Šatvar.

Odbacili su tvrdnje o sastajanjima s čelnicima SDP-a, istaknuvši kako je upravo HDZ, odnosno Kramarić, taj koji gotovo već dvije godine održava koliciju sa SDP-om u gradu Osijeku. “Upravo je ta koalicija dovela grad u stanje u kojem se danas nalazi”, dodao je Šatvar. Drugi čovjek HDSSB-a rekao je i ovo: “Bilo bi zanimljivo da 'osječki HDZ-ov konobar' odgovori tko je 1991. godine ukrao cijelu jednu plaću za 160. brigadu?”(D.P./D.C.)

POZVALI DORH DA ISTRAŽI TVRTKU KARAMARKOVE NEVJENČANE SUPRUGE

Krešimir Bubalo pozvao je DORH da izvijesti o istragama koje su poduzete protiv tvrtke Sobol i s njom povezanim trgovačkim društvima. Bubalo to izrijekom nije rekao, ali u javnosti se tvrtka Sobol povezivala s nekadašnjim vlasnikom Tomislavom Karamarkom. Obrušio se i na Anu Šarić, nevjenčanu suprugu šefa HDZ-a, pitavši se kako je uspjela kupiti novi luksuzni džip marke Mercedes, kojim se vozi Karamarko, na tzv. leasing, unatoč lošim poslovnim rezultatima. Bubalo je pozvao DORH i da istraži poslovanje njezine tvrtke Drimia, koja ga svojim nazivom podsjeća na Fimi-Mediju.

Možda ste propustili...