Mozaik
JOHN SAVAGE PROVEO NEDJELJNO POSLIJEPODNE U OSIJEKU

Zvijezda filma Kosa jučer
snimala u Zračnoj luci Osijek
Objavljeno 18. svibnja, 2015.

U stilu prave hollywoodske zvijezde, John Savage jučer je na konferenciju za novinare uoči početka filmskog seta u Zračnoj luci Osijek, zajedno s ekipom filma “Povratak”, kasnio više od sat vremena.

Za to kašnjenje cijela ekipa ispričala se dugim noćnim radom večer prije, kada je u obližnjem Bezdanu snimala noćne scene do četiri sata ujutro. Naime, kako se i zašto sada već 65-godišnja zvijezda kultnog filma “Kosa” i “Lovca na jelene” našla nedjeljom poslijepodne u Osijeku, jučer je okupljenim novinarima objasnio režiser filma “Povratak” Predrag Jakšić.

– Riječ je o srpskom filmu koji snimamo u nezavisnoj produkciji, a radnja se temelji na glavnom liku, koji tumači Lazar Rajić, a koji se nakon 40 godina vraća u svoje rodno selo u Srbiji. No vrlo brzo za njim stižu i njegovi prijatelji iz SAD-a, koji ga pokušavaju nagovoriti da se vrati. I upravo je u samom naslovu filma, “Povratak”, glavna igra riječi te se postavlja pitanje što je zapravo povratak, doći iz SAD-a u Srbiju ili se sada vratiti u Ameriku. Za jednu od scena, kada on stiže iz SAD-a na ove prostore, odabrali smo upravo Zračnu luku Osijek, jer je vrlo filmična - objasnio je režiser filma.

Na činjenici što je upravo Osijek izabran za promociju u filmskoj industriji, ali i što se uvidjelo kako bi Osijek mogao postati atraktivna destinacija za snimanje filmova, jučer su ekipi filma zahvalili i dogradonačlenik Denis Ambruš, saborski zastupnik Domagoj Hajduković te direktor Zračne luke Osijek Domagoj Marinić. Inače, filmska ekipa najavljuje da bi film u kinodvorane trebao stići do sredine sljedeće godine, a jedna od prvih premijera svakako će biti i u Osijeku.N.Z.Eberhard

SAVAGEA IMPRESIONIRALE ŽENE, KRAJOLIK I KAVA

Johna Savagea danas se smatra jednom od najvećih živućh legendi Hollywooda, a iza sebe ima impresivan broj uloga, među kojima su najpoznatije one u “Kosi”, “Lovcu na jelene”, “Kumu 3” ili “Tankoj crvenoj liniji”. Jučer je u Osijeku priznao da je impresioniran krajolikom, ženama i kavom. No zanimljivo je kako nije dopustio da ga kamere snimaju izbliza jer je, kako je rekao, dugo u noć snimao te nije našminkan. Ipak, fotografiranje s novinarima čak je i sam inicirao.

Najčitanije iz rubrike