Osijek
OSJEČANKE SU ODGOVORNE PACIJENTICE

HZZO: Ordinacija ginekologinje dr. Mirjane Glavaš najbolja u Hrvatskoj
Objavljeno 17. svibnja, 2015.

Prema službenom popisu ugovorene mreže liječnika u djelatnosti zdravstvene zaštite žena, HZZO na svojem popisu ima 276 ordinacija, a proteklog četvrtka priznanje za najbolju specijalističku ginekološku ordinaciju u Hrvatskoj dobio je tim osječke liječnice dr. Mirjane Glavaš.

Ova među Osječankama omiljena liječnica već 15 godina zajedno s medicinskom sestrom Draženom Bašić skrbi o zdravlju više od 7500 pacijentica, a dodjelu nagrade zamalo bi propustila da njezin suprug nije do kraja pročitao dopis HZZO-a.

- Moram priznati da ne čitam mailove do kraja i vidjela sam da je HZZO dodijelio neka priznanja, ali uopće nisam čitala imena, a nisam niti slutila da sam ja među njima. Tako sam za činjenicu da trebam doći na uručenje priznanja doznala tek dva dana prije - priznaje ova simpatiča liječnica. Inače, dr. Glavaš je s radom počela kao ginekologinja osječkog Doma zdravlja, a od 2007. prešla je u koncesionare, da bi tijekom 2013. sa svoje dugogodišnje adrese u Parku kralja Petra Krešimira preselila u suvremeno uređenu ordinaciju na Vijencu Paje Kolarića, gdje trudnicama omogućava i pregled 4D UZV-om.

- HZZO je u svojem ocjenjivanju pratio sve - od broja pacijenta, pregleda, prvih pregleda, preko potrošnje, broja bolovanja i pritužbi. Ukratko, i kvantitetu i kvalitetu. Svoj posao uistinu radim s ljubavlju i nastojim uložiti što je moguće više snage u njega, a iznad svega gledam da se držim pravila struke. Istovremeno pokušavam posao racionalizirati što je moguće više, prije svega da pacijentica bude zadovoljna i da ono što radim ponajprije bude usmjereno pacijentici u korist, da bude pravilno zbrinuta. Ovo bi priznanje trebalo biti odraz svega što sam svih ovih godina uložila u svoj rad. Nadam se da je tome tako i očekujem da i dalje idemo u tom smjeru. Nagrada dokazuje da se naš trud vidio, i moj i moje sestre, jer je to postgnuće cijelog tima - napominje dr. Glavaš.

Ova je ginekologinja pravi optimist i po pitanju struke, te se nada da dolaze bolja vremena u kojima će biti više specijalista unutar mreže.

- Nas je u primarnoj malo i ginekolozi imaju jako velike ambulante, koje obuhvaćaju oko 7500 pacijentica. S, obzirom na to da se pacijentice sve više odazivaju na redovite kontrole, naravno da su neizbježne vječne gužve. Moje kolegice iz primarne i ja ulažemo maksimalno snage da svladamo gužve, a pacijentice su strpljive i podnose takvu situaciju. No, moram pohvaliti Osječanke da su dobre pacijentice i svakim je danom sve više onih koje se drže običaja da liječnika posjećuju najmanje jednom godišnje kako bi obavile papa-test i provjerile svoje zdravlje. Nažalost, još uvijek imamo i one koji nisu izabrale ginekologa i koje ne shvaćaju da se to radi već u dobi od 14 godina. Bez obzira na to što ste zdravi, važno je znati kome se možete javiti kad vam bude zatrebao ginekolog. No, situacija je ipak svakim danom sve bolja - zaključuje nagrađena dr. Glavaš. N. Z. Eberhard

ORDINACIJA S 4D UZV-om

Ordinacija dr. Mirjane Glavaš izvrsno je opremljena, između ostaloga i 4D UZV-om, koji je posebno omiljen među trudnicama.

- Svaka trudnica očekuje zdravo dijete i pri pregledu one prate moj izgled lica, a čim sam ja šutljiva i dugo gledam u ekran, pitaju što nije u redu. Naime, 4D, osim što omogućava majkama da vide lice svojeg djeteta prije rođenja, što je prekrasan osjećaj, mnogo pomaže i da nam pokaže točnu situaciju. Stoga nije riječ samo o esteskom dodatku - komentira dr. Glavaš.

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike