TvObzor
RTL TV: X FACTOR ADRIA

Slijede neviđena iznenađenja u emisijama uživo
Objavljeno 15. svibnja, 2015.
U ovoj fazi X Factora gledat ćemo 12 najboljih, kao i pridruženog kandidata kojeg će vratiti gledatelji u natjecanje

Nakon tri faze natjecanja (audicije,bootcamp i Kuće sudaca), u kojima su gledatelji uživali proteklih nedjelja, kreće najuzbudljivija faza najpoznatijeg glazbenog reality showa “X Factor” - emisije uživo. U nedjelju, 17. svibnja, od 21 sat, na RTL Televiziji, gledatelji će moći navijati za svoje favorite.

U stožeru Tončija Huljića su grupe “Infinitas”’, “9control” i “Anđeline”’, u timu Aleksandre Kovač su Ilija Mihailović, David Temelkov i Antonio Krištofić, dok se Željko Joksimović odlučio za Katarinu Simić, Magdalenu Bogić i Ivu Čurić, a Massimo Savić je iz svoje grupe u emisije uživo poveo Jelenu Đurić, Nikolu Marjanovića te Amela Ćurića.

U ovoj fazi X Factora gledat ćemo 12 najboljih, kao i pridruženog kandidata kojeg će vratiti gledatelji u natjecanje.

U ovoj fazi natjecatelji nastupaju uživo pred žirijem i publikom koja dobiva mogućnost glasanja za svoje favorite. Nakon što svi kandidati nastupe, žiri iznese svoje komentare i glasovi publike se prebroje, objavljuju se rezultati. Dva kandidata s najmanjim brojem glasova publike nastupaju još jednom, nakon čega žiri glasa žele li da kandidat ostane ili ga žele poslati kući. U superfinalu žiri ne može odabrati pobjednika, već se on isključivo određuje brojem glasova publike.

U slučaju da žiri glasa jednako (2 za ostanak, 2 za napuštanje), tada se gledaju glasovi publike i kandidat s najmanjim brojem glasova ispada. S obzirom na to da se ukus žirija i publike ponekad ne podudara potpuno, Samsung pruža priliku gledateljima da vrate svog favorita. Tako će jedan kandidat s najviše glasova dobiti WILD CARD i šansu da se ravnopravno, s odabranih 12 kandidata bori za pobjedu u najvećem glazbenom showu u regiji. Gledatelji mogu glasati za njegov povratak tako što će posjetiti Samsung Hrvatska facebook stranicu koja će ih provesti kroz proceduru glasovanja. Za jednog kandidata može se glasati samo jednom, a glasovanje traje do nedjelje, 17. svibnja, kada će biti objavljen kandidat publike, ali i još neka, do sada u ovakvom showu, neviđena iznenađenja.

U prvoj emisiji uživo iz showa ispada jedan kandidat telefonskim glasovanjem gledatelja iz cijele regije.

Pripremio: Nikola KUČAR
DJEVOJKE MENTOR ŽELJKO JOKSIMOVIĆ

KATARINA SIMIĆ

Katarina Simić kandidatkinja je koja dolazi iz Mladenovca. Svi su je zapamtili iz bootcamp faze natjecanja kada je unatoč bolesti nastupala, a potom joj je pozlilo. No Katarina je svojim snažnim glasom opravdala sva očekivanja. Ova je djevojka po struci primalja ili babica, no pokazala je koliko je posebna i demantirala frazu “sto babica - kilavo dijete”.

IVA ĆURIĆ

Simpatična Đakovčanka Iva, 17-godišnja učenica ekonomske škole kojoj je hobi sviranje gitare, publiku je potpuno osvojila na prvoj audiciji otpjevavši cover Elitnih odreda što ju je na kraju lansiralo u emisije uživo. No, ne samo to, Iva je na svom youtube kanalu prikupila više od 2 milijuna i 400 tisuća klikova svojim izvedbama. Emotivna Iva umalo da nije ispala u bootcampu, no ponovno je pozvana na pozornicu i uvjerila je Željka da je upravo ona pravi izbor.

MAGDALENA BOGIĆ

Vesela i simpatična 16-godišnja Magdalena svojim se gestama i pošalicama svima uvukla pod kožu. Magdalena dolazi iz Jajca, gdje ide u srednju školu, a u slobodno vrijeme trenira odbojku. Ova energična djevojka već se 11 godina bavi glazbom, a čak je i s prijateljicom osnovala bend.

GRUPE MENTOR TONČI HULJIĆ

INIFINITAS

Obitelj Perić iz Zagreba uskoro će biti popularnija i od Kardashiana! Petero braće i sestara nastupa pod imenom Infinitas, što znači beskraj. Dva brata, Ivan i Filip, i tri sestre, Monika, Jelena i Katarina, zajedno pjevaju u crkvenom zboru, gdje su i došli na ideju prijavljivanja u “X Factor”. Priznaju kako je prednost živjeti u velikoj obitelji, no perilica rublja im radi i do pet puta dnevno. Ova složna obitelj naglašava da se uz volju i upornost sve može ostvariti.

AnđeliNE

Marija Lazić (22) iz Beograda po zanimanju je pjevačica, Katarina Ostojić (21) iz Čačka radi kao konobarica, Monika Kiseloska (20) iz Niša, također konobari i Milica Lojić (18) iz Banje Luke učenica je Katoličke gimnazije, a zajedno čine Tončijevu žensku grupu AnđeliNE. Kako će se djevojke snaći u tek formiranoj grupi i jesu li međusobno “kliknule”, gledatelji će vidjeti u emisijama uživo.

9 CONTROL

Grupa složena na Tončijevo inzistiranje, od četvero kandidata showa “X Factor”, odlično funkcionira iako nikada prije nisu zajedno pjevali. Dušan Šarenac (23) iz Beograda, Faris Pinjo (18) iz Visokog, Lazar Ćirković (18) iz Kragujevca te Branimir Stamenić (17) iz Bajine Bašte, učenici su srednjih škola dok je Dušan apsolvent na srpskoj književnosti. Dečki se bave glumom, režijom, pisanjem pjesama, solopjevanjem te pjevanjem pratećih vokala.

DJEČACI MENTORICA ALEKSANDRA KOVAČ

ANTONIO KRIŠTOFIĆ

Opatijski Luis Miguel, Antonio Krištofić ima samo 17 godina, a pjeva kao veliki! Prijavljivanje na glazbeni show ''X Factor Adria'' bio je sasvim logičan slijed njegove pjevačke karijere. Antonio već sedam godina nastupa po festivalima, a čak je i održao samostalan koncert. Iako se na prvi pogled sve čini idealno, Antonijev život nije bio toliko lak. Kao mali preživio je tešku bolest, zbog koje je čak tri godine proveo u bolnici.

ILIJA MIHAILOVIĆ

Kandidat koji je izazvao najveće reakcije javnosti definitivno je 16-godišnji Beograđanin Ilija Mihailović, učenik glazbene škole i bivši vaterpolist. Njemu je Željko Joksimović poručio kako ima divan glas, ali hitno mora na dijetu! Negativni komentari upućeni Željku preplavili su društvene mreže, što je čak komentirao i Huljić. Ilija je predstavljao Srbiju na dječjem Eurosongu, tako da će njegov glas zasigurno baciti u drugi plan ostale komentare.

DAVID TEMELKOV

Slavuj iz Skopja, David Temelkov, inače fitness trener, toliko je oduševio svojim glasom da je već dobio ponude za posao. Naime, tekstopisac Ognen Nedelkovski koji je napisao i hit Toše Proeskog “Tajno moja”, ponudio mu je napisati pjesmu, što je David s velikim veseljem prihvatio. David je i prvi kandidat koji je uspio rasplakati nekog člana žirija.

STARIJI MENTOR MASSIMO SAVIĆ

NIKOLA MARJANOVIĆ

Nikola Marjanović dolazi iz Zagreba i mnogima je već poznat po svom bivšem bendu "Sane" i po tome što je bio drugi na različitim top-listama s pjesmom "Dio mene" benda Song Killersi. Međutim, prijavio se u X Factor pokazati do kraja što sve može. Uz glazbu bavi se i sinkronizacijom crtanih filmova te snimanjem reklama.

AMEL ĆURIĆ

Šarmantni Amel, prema kojem ženska populacija ne ostaje ravnodušna, bio je pobjednik bosanskog natjecanja “OBN talenti”, ali je svoj faktor ipak došao pokazati i u X Factor Adriji. Žiri ga je odmah prepoznao čim je izašao na scenu. Ima 35 godina i dolazi iz Gračanice. Glazbom se počeo baviti 1988.

JELENA ĐURIĆ

Mlada majka dolazi iz Beograda, a osim što je domaćica, bavi se pjevanjem, klupskim nastupima, ali i pjeva prateće vokale mnogim srpskim zvijezdama. Jelena je odlučila da njezino vrijeme tek dolazi, da se više neće skrivati iza velikih glazbenika, već će i ona postati jedna od njih. Uz pjevanje velika joj je ljubav i bilijar.

Možda ste propustili...

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

U TREĆOJ EMISIJI POPULARNOG SHOWA

“Zvijezde pjevaju” šansone i pop

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

Najčitanije iz rubrike