TvObzor
HRT: DVODJELNI DOKUMENTARNI FILM

David Beckham - Istraživanje nepoznatog
Objavljeno 15. svibnja, 2015.

Dvodijelni dokumentarni film prati veliku nogometnu zvijezdu Davida Beckhama na njegovu nezaboravnomu putovanju kroz Amazonsku prašumu.

Nakon 22-godišnje karijere, tijekom koje je igrao za neke od najboljih nogometnih klubova svijeta, David Beckham odlazi u mirovinu. Prvi put u životu može raditi što god poželi. Kako bi dostojno obilježio početak novog poglavlja u svom životu, upušta se u uzbudljivu pustolovinu.

On i njegova tri najbolja prijatelja kreću motociklima na put po Brazilu. To su Anthony Mandler, svjetski poznat fotograf i redatelj spotova, Derek White, iskusan motociklist čija su briga motori i Dave Gardner, s kojim prijateljuje još od četrnaeste godine.

Bijeg motociklima u favelu

Prvo odlaze u Rio. Netom nakon dolaska Davida počinju proganjati obožavatelji i paparazzi. Sakrivši se pod kacigom, David i prijatelji bježe motociklima u obližnju favelu, Vidigal.

Usput im pozornost privuče skupina mladića koji igraju futvolej na plaži u São Conradu. David ne može odoljeti iskušenju te im se pridružuje u igri koja potraje sve do zalaska sunca. Mladići ne mogu vjerovati svojoj sreći.

Sljedeći dan odlaze avionom do Manausa. Tu tek započinje njihovo putovanje po Amazoni. Put ih vodi duboko u unutrašnjost Amazonske prašume, gdje nikada nisu čuli za Davida.

Uživaju u osjećaju slobode koji pruža vožnja motociklima po otvorenim cestama, no njihovo oduševljenje splasne kad se spusti noć i shvate da će noćiti u mrežama za spavanje, u više nego skromnim uvjetima.

Najuzbudljiviji trenutak filma

Jedan od najuzbudljivijih trenutaka filma je vožnja pritocima Amazone u kanuima koji propuštaju vodu dok ih iz vodenih dubina vreba "golema" anakonda duga 180 cm. Anthony i Derek hrabro skaču u vodu, dok David i Dave zaključuju da im je sasvim dobro i ovako i odluče sve promatrati iz prikrajka.

Što dublje ulaze u prašumu, David je sve opušteniji i sve više zamjećuje ljepotu koja ga okružuje. Nikad dosad nije iskusio ništa slično, no s veseljem se suočava sa svim izazovima koje pred njega postavlja prašuma. Odlazi u ribolov s mještanima i podiže logor pod zelenim šumskim svodom te postaje pravi stručnjak u paljenju vatre i filetiranju ribe.

Nakon prijeđenih gotovo 1300 km, što kopnom što vodom, stižu do omanje piste s koje kreću avionom duboko u unutrašnjost prašume. Ondje upoznaju pleme Yanomami, koje živi u zabačenom kutku Amazonije, u koji je malo koji Zapadnjak ikad kročio.

Redatelj filma je Anthony Mandler, izvršna producentica Michele Kurland, a producentica Wendie Ottewill.

Pripremio: Nikola KUČAR
PRVA EPIZODA

Prvi dio ovog fascinantnog dokumentarca prati Davida Beckhama i njegova tri najbolja prijatelja na njihovu putovanju motociklima po Amazonskoj prašumi. Najprije odlaze u Rio, a odatle avionom do Manausa. Tu zapravo počinje njihovo putovanje duboko u unutrašnjost Amazonije.

Uživaju u vožnji motociklima po otvorenim cestama i osjećaju slobode, no oduševljenje im naglo splasne kad se smrači i shvate da će noćiti u mrežama za spavanje. Nakon prijeđenih 1300 km, stižu do omanje piste s koje odlaze avionom duboko u unutrašnjost prašume kako bi upoznali pleme koje ondje živi.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike