Regija

IKEA u Gunji
Objavljeno 14. svibnja, 2015.

GUNJA - 14 volontera, zaposlenika robne kuće IKEA Zagreb, stiglo je u Gunju gdje su započeli sastavljanje prvih od ukupno 510 kuhinja koje je IKEA donirala kućanstvima pogođenima poplavama. U ostvarenju donacije vrijedne više od tri milijuna kuna sudjelovao je i Georg Platzer, voditelj robne kuće IKEA Zagreb, koji se s ostalim kolegama prijavio za volontiranje i otputovao u Slavoniju.

- Donacijom kuhinja IKEA želi pomoći obiteljima da što prije uspostave normalan život. Kolege iz robne kuće i ja danas smo ovdje jer znamo kako je svaki par ruku dobrodošao u obnovi. Danas planiramo sastaviti 10 kuhinja i istovremeno educirati timove instalatera, kako bi oni u iduća tri mjeseca sastavili svih 510 kuhinja - naglasio je Platzer.

Odmah nakon poplava koje su pogodile istočnu Slavoniju IKEA je donirala novac i potrepštine za poplavljena područja, a ubrzo je počelo planiranje donacije kuhinja. U suradnji s tvrtkom IKEA of Sweden i europskim IKEA timom za opskrbu, prikupljeno je 510 kuhinja koje su u osam kamiona dostavljene u robnu kuću IKEA Zagreb iz distribucijskih centara u Njemačkoj i Italiji. Krajem travnja potpisan je ugovor o donaciji kuhinja s Državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje te je okupljen tim volontera koji su sastavljali kuhinje i educirali instalatere, priopćeno je iz IKEA-e.(J.N.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike