Dome slatki dome
TEST: TEFALACTIFRY – FRITEZA ZA ZDRAVU PREHRANU

Jelo pripremaju uz samo žlicu ili čak bez ulja
Objavljeno 14. svibnja, 2015.

Današnji, većinom sjedilački način života zahtijeva, osim tjelovježbe, i stalnu brigu o prehrani. Osim boljeg izgleda, zdravom prehranom uvelike pridonosimo i boljem zdravlju. Za zdravu i ukusnu prehranu Tefal je pripremio liniju proizvoda Nutritious&Delicious, a do nas je stigla friteza koja radi uz vrlo malo ili čak uopće bez ulja. Krumpirići, meso, riba, povrće, ali i brojne druge namirnice pripremaju se na zdrav način gotovo bez uporabe ulja zadržavajući sva hranjiva svojstva.

Uz koju kap ulja

Ono što TefalActiFryfritezu razlikuje od bilo koje druge na tržištu je njezin način rada. I dok klasične friteze zahtijevaju litre i litre ulja koje se potom zagrijava i u kojem se hrana prži, TefalActiFry friteza radi na principu vrućeg zraka. Iako su ova dva načina pripreme doista različita, konačni rezultati pržene hrane vrlo su slični uz ipak veliku prednost na strani TefalActiFryfriteze. Hrana pripremljena na ovakav način pršti od punine okusa. Zaista, tek kada kušate pohanu piletinu ili pomfrit, osjetit ćete puninu okusa ove hrane koju biste inače pripremili prženjem u ulju. Hrskavost, boja i okus povrća ili voća pripremljenog u TefalActiFry fritezi ne može se mjeriti ni s jednim načinom pripreme hrane. Pržene lignje, riblji štapići, sve pripremljeno bit će doista bogatog okusa. Dovoljno je posložiti hranu u fritezu, s pomoću priloženih uputa vidjeti koliko ulja dodati (dakle jedna žlica ili bez ulja uopće), odrediti vrijeme pečenja i uključiti fritezu. Neke od duboko smrznutih namirnica uopće ne trebaju ulje, poput krumpirića jer su u tijeku pripreme već termički obrađeni i sadrže nešto ulja. Zgodna je stvar što pri pripremi hrane možete kombinirati razna ulja i začine te na taj način dodatno obogatiti hranu koju pripremate. Nakon pripreme čišćenje friteze je lagano i brzo, dovoljno je samo izvaditi unutarnju zdjelu i prebrisati ju, a litre ulja koje ste prije bacali iz friteze, sada jednostavno zaboravite – jer ih nema.

Zdrava prehrana

Ideja TefalActiFry friteze je priprema zdravih i ukusnih obroka sa što manje masnoće i ulja. I zaista, uz TefalActiFry ovo je stvarno i moguće. Time uživate u hrani i jedete zdravo u isto vrijeme. Kad smo kod ulja i masti, možda ste znali a možda i ne, da se masti sastoje od tri vrste masnih kiselina: zasićene, nezasićene i višestruko nezasićene. One prve su najopasnije i povećavaju razinu lošeg kolesterola, dok ove ostale pridonose zdravlju krvožilnog sustava.Naći ćete ih u mastima koje se stvrdnjavaju na sobnoj temperaturi, što je znak da su bogate zasićenim masnim kiselinama. Nalaze se u mastima životinjskog podrijetla: maslac, vrhnje i u nekim biljnim uljima kao što je kokosovo i palmino. Bolje je dakle odabrati biljno ulje i to različite vrste kako bi unosili različite hranjive sastojke namirnica: maslinovo, suncokretovo, repičino, orahovo, lješnjakovo, itd. Kada sve zbrojimo, TefalActiFry je bez imalo sumnje najbolja friteza koju smo imali prilike iskušati. Tražite li brz, jednostavan i ponajprije zdrav način prehrane, tada je TefalActiFry svakako naš izbor i preporuka. Istina je da je cijena od kakvih 1500 kuna viša od one klasičnih fiteza, no ovo se brzo isplati, već i na uštedi pri kupnji ulja koje biste kupovali za klasičnu fitezu.(M.Režić)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike