Dome slatki dome
LESNINA: NEKA OVE GODINE ZDRAVI ROŠTILJ BUDE U FOKUSU

Bez pravog alata nema dobrog roštilja!
Objavljeno 14. svibnja, 2015.

Roštilj, pribor za roštiljanje, posude i pribor za jelo, daske za rezanje, pregače kao i sav ostali pribor nužan za ovu vrstu rekreacije na otvorenom na prigodnim je akcijskim popustima u Lesnini.

Sezona roštiljanja je započela - kotleti, ražnjići, pečenice, pljeskavice i njegovo veličanstvo ćevapi aktualni su svaki sunčani svibanjski vikend. Priprema hrane na užarenoj rešetki popularna je diljem svijeta i odličan povod za okupljanje obitelji, prijatelja i uživanje u prirodi, na svježem zraku. Da bi gosti, osim u lijepom vremenu, uživali i u dobrom zalogaju, evo nekoliko savjeta koji će svakog klasičnog kuhara preobraziti u pravog gril-majstora.

Prije svakog posla potrebno je pripremiti se! Prije roštiljanja nužno je prirediti pribor i naravno kvalitetne namirnice. Roštilj počinje kupnjom kvalitetnog svježeg mesa koje se marinira 24 sata prije pečenja kako bi se smekšalo i u konačnici bilo sočnije.

Meso je potrebno peći na jakom žaru, nikako na direktnoj vatri, tako će se sačuvati hranjivi sastojci i izbjeći stvaranje potencijalno karcinogenih spojeva. Zlatno pravilo roštiljanja je da meso na grilu nikada ne smije biti suho, stalno se treba premazivati kistom ili grančicom ružmarina namočenom u ulju ili mast.

Osim trikova za pripremanje namirnica i samo pečenje, važno je imati i pravi alat. U Lesnini je sezona roštiljanja u punom jeku! Roštilj, pribor za roštiljanje, posude i pribor za jelo, daske za rezanje, pregače, suncobrani, kao i sav ostali alat neizostavan za ovu vrstu rekreacije na otvorenom na prigodnim su akcijskim popustima.

Između ostaloga, u ponudi Lesnine je i linija roštilja s potpisom jednog od najpoznatijih kuhara današnjice Jamieja Olivera. Načinjeni od ljevenog željeza i nehrđajućeg čelika ovi specijalni roštilji namijenjeni su početnicima kao i profesionalcima.

I jedan savjet za kraj... Neka ove godine zdravi roštilj bude u fokusu. Odreske, pileća prsa, ribu, gljive, hamburgere od povrća… dekorirajte raznovrsnim sezonskim povrćem prethodno ispečenim na grilu u aluminijskoj foliji. Jer u Lesnini se uvijek isplati! Od sad nas pronađite i na facebook-stranici!

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike