Regija
SKUPŠTINA HDSSB-A ZA OPĆINU VELIKA KOPANICA

Za predsjednicu izabrana Jelena Mijatović
Objavljeno 10. svibnja, 2015.

VELIKA KOPANICA - Na izbornoj skupštini HDSSB-a za općinu Velika Kopanica za predsjednicu Općinskog odbora izabrana je Jelena Mijatović.

Skupštini su nazočili i čelnici HDSSB-a Branimir Glavaš, njegov utemeljitelj, predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin, HDSSB-ov kandidat za ministra poljoprivrede dr. Željko Kraljičak, glavni tajnik HDSSB-a Davor Boras, saborski zastupnik i zamjenik glavnog tajnika HDSSB-a Ivan Drmić, saborski zastupnik dr. Boro Grubišić... Ukazali su na program HDSSB-a koji se zalaže za što bogatiju i uspješniju kako Slavoniju i Baranju, tako i Hrvatsku. Smatraju da je dosta toga da o sudbini Slavonije i Baranje odlučuje netko drugi jer to je dovelo do toga da je Slavonija najnerazvijenija regija. Glavaš je podsjetio kako je prošlo deset godina od osnivanja HDSSB-a, kako je bilo teških razdoblja, ali je stranka pokazala kontinuitet djelovanja zahvaljujući vrijednim članovima.

- Uskoro ćemo predstaviti ljude koji će preuzeti odgovornost za provođenje programa HDSSB-a na način što će preuzeti Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo regionalnog razvoja - naglasio je Glavaš. Vulin je uvjerenja da se buduća vlada neće moći sastaviti bez HDSSB-a. Naglasio je kako nije praksa unaprijed predstavljati ministre, ali smatra da javnost ima pravo unaprijed znati tko je HDSSB-ov kandidat te je pozvao sve stranke da iznesu prijedloge ministara te da ih pozovu na sučeljavanja i raspravu o konkretnim rješenjima za određeni resor, prvenstveno za poljoprivredu koja je posebno važna za Slavoniju, Baranju, Srijem i Podravinu. Kraljičak je rekao kako je kao pročelnik županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu i kao čelnik HDSSB-ova Odbora za poljoprivredu, ruralni razvoj i turizam sve ove godine provodio zakone ministara, uočavao njihove pogreške i svim vladama i ministrima poslao više od 174 inicijative za uvođenje reda u poljoprivredi. Podsjetio je na to da je bio predlagač zakonskih rješenja o skladišnici, robnoj burzi. Sa svojim timom izradio je smjernice programa „Razvoj sela za obnovu Hrvatske“ koji se temelji na kratkoročnim, srednjoročnim i dugoročnim ciljevima koji pokazuju što se želi ostvariti do 2020. godine. Traže legalizaciju za jednu kunu čime bi se pomoglo više od 500.000 poljoprivrednih gospodarstava koja nemaju novac za legalizaciju. Naglasili su da upravo HDSSB-ovi programi jamče bolju budućnost za hrvatsko selo i poljoprivredu. M.Muškić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike