Kultura
U GRADSKOJ KNJIŽNICI I ČITAONICI VINKOVCI

Izložba ''Satir iliti divlji čovjek''
Objavljeno 9. svibnja, 2015.

Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita..

VINKOVCI - U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci, a u suradnji sa srednjom Tehničkom školom Ruđera Boškovića Vinkovci otvorena je zanimljiva izložba učeničkih radova 2f razreda pod nazivom ''Satir iliti divlji čovjek'' pod vodstvom profesorica Marije Pavić i Marije Barac.

- Odlučili smo se za suradnju s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Vinkovci na jednom učeničkom projektu radi povezivanja ustanova i uzdizanja kulturne svijesti kod srednjoškolaca.Izabrali smo Matiju Antuna Relkovića kao  jednog od predstavnika naših zavičajnika, a ujedno i pisca koji se obrađuje planom i programom za drugi razred srednje škole. Učenici su dobili grupne zadatke, a izložba koja je postavljena u holu Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, plod je njihovog truda i rada. Željeli smo učenicima pokazati važnost čuvanja baštine, te približiti Relkovića, jer iako pisan davno, vjerujem da bi Satir i danas imao štošta reći Slavoncu, istaknula je Marija Barac iz Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci.

Na ovoj lijepoj večeri koja je okupila veliki broj posjetitelja mogli smo poslušati izabrane tekstove iz Satira uz instrumentalnu pratnju. Potom je održana power point prezentacija o samom djelu i piscu, te poslušati učeničke eseje  koji su obrađivali temu današnje i Relkovićeve Slavonije.Mario Kokaj

Možda ste propustili...

NAJPOPULARNIJA DRAMA FRANKA WEDEKINDA

“Buđenje proljeća” u Teatru &TD

MEMOARSKI TRIJUMF SLAVNOGA GLUMCA I IZVRSNOG PRIPOVJEDAČA

Od dječaka iz radničkog naselja do kapetana Picarda u Zvjezdanim stazama

Najčitanije iz rubrike